1530620593238.jpg

Fiecare om are nevoie de un moment de respiro, o vacanță de vis într-un loc de poveste unde să poată uita de griji. Studenții sunt cei care tind mereu spre aceste momente, doar că banii sunt o problemă pentru ei, dat fiind faptul că împart timpul între studii și un job part time, care nu întotdeauna aduce mulți bani.

De aceea, studenții sunt cei care încearcă să găsească cele mai frumoase destinații pentru o escapadă de câteva zile, dar care să fie cu costuri minime, dar cu amintiri memorabile. Astfel, echipa ZUGO a hotărât să afle chiar de la studenții din Moldova unde te poți odihni cu bani puțini după examenele extenuante.

„De ziua mea am primit o surpriză frumoasă din partea prietenilor. Ei au cumpărat bilete pentru a merge într-un orășel tare drăguț din Italia, numit Treviso. Am fost impresionat de arhitectura de acolo, de străzi. Este un oraș mic, curat și cu oameni primitori. Ne-am cazat în niște căsuțe mici și am fost șocați de cât de puțin a costat cazarea, doar 46 de euro. Toată această aventură m-a costat până la 200 de euro. Recomand cu încredere acest oraș, dar și altele din România și Veneția (deși e puțin cam aglomerat și mirosul din oraș nu prea e frumos). În Italia am fost impresionat și de munți – o adevărată priveliște”, zice Marin Chihai.

„A fost o vacanță excelentă, am reușit să stăm la mare și să vizităm multe locații frumoase din Grecia. Am mers și pe Insula Skyatos, am urcat pe muntele Olimp. Așadar, recomand tinerilor să se intereseze pe lângă agențiile de lângă pensiune ce excursii se organizează și neapărat să viziteze locațiile turistice. Sunt multe excursii la prețuri foarte accesibile. Pe mine, călătoria m-a costat 300 de euro, plus alte cheltuieli”, zice Patricia Ilco.

„În această vară am decis să merg în Bulgaria, în stațiunea Sunny Beach. Întreaga vacanță a durat o săptămână, fapt care nu mi-a permis să vizitez prea multe locuri turistice. Cu toate astea, am avut ocazia să merg în Nessebar, o mică așezare de pe țărmul din Bulgaria, unde am avut parte de o priveliște extraordinară a Mării Negre și a portului din Bulgaria. Vacanța a fost una foarte frumoasă, unicul obstacol întâlnit fiind timpul de afară, care nu ne-a permis să ne bucurăm de mult soare. Întreaga călătorie m-a costat în jur de 350 de euro, în preț fiind inclus transportul, hotelul și micile cheltuieli pe care le-am suportat pentru ieșirile în oraș și suvenire. Recomad cu încredere această stațiune pentru odihna împreună cu prietenii sau cu familia”, a recomandat Valeria Baciu.

„Am avut o vară cu totul și cu totul deosebită anul trecut. Am vizitat locuri istorice din Republica Moldova, pe lângă asta am mai fost cu familia la odihnă în Abhazia. Însă, o mai mare plăcere am primit de la pelerinajul care și-a avut finalul la Marea Albă. Cercul polar de nord, nopțile albe, liniștea sufletească și plus oamenii dragi.

Marea era rece, am fost pe insula Soloveș, unde e mănăstirea Soloveț. Zece zile în drum, dar niște zile atât de frumoase. Am vizitat mănăstiri ca: Valaam, Sfânta Matrona, Valdai și altele. A fost o experiență unică, la plecare am vizitat Sankt Petersburg, iar la întoarcere Moscova. Costul acestei călătorii a fost în jur de 6000 de lei. Cel mai mult m-a impresionat faptul că în luna iulie, pe insula Soloveț, era înflorit liliacul”, ne comunică Irina Boțu.

„Am fost la Cinque Terre, Italia. Un orașel puțin cam scump ce-i drept, dar este minunat să pleci acolo. Am stat aproape 2 zile. Este un loc foarte frumos, sunt cinci pământuri acolo și fiecare are câte un loc specific. Spre nenorcul meu, am văzut doar două și m-am oprit la plajă.

Îl recomand cu drag tuturor care consideră că un pic mai mulți bani merită investit în ceva frumos. Eu am cheltuit în jur de o mie de euro pentru toată călătoria, deoarece mi-am procurat suvenire și am vizitat mai multe locuri de distracție.

Deci, cei care doresc să investească doar în vacanță, cu siguranță va costa mai ieftin”, ne spune Angelina Caitaz.

Printre cei care au mers în vacanțe există și studenți care au avut de profitat în urma proiectelor la care au participat, fapt care nu le-a solocitat prea mult buzunarul. 

„Vara aceasta am început vacanța chiar din luna iulie. Am avut oportunitatea să călătoresc în Turcia datorită programului pentru studenți Erasmus+ youth exchange , unde au participat 7 țări, inclusiv și Moldova. Echipa fiind formată din 4 tineri. Schimbul de experiență a durat 7 zile în orașul Sakarya, mai mult de atât, baza de odihna unde s-a petrecut era la 5 minute de plajă. Deci, am avut timp sa învăț, să creez, dar și să mă răsfăț sub razele de soare. După finalizarea proiectului am mers cu echipa din Moldova în alt oraș, unde am avut parte de o vacanță pe cinste. Am stat 3 zile la plajă, dar și am vizitat orașul, iar în ultima zi am descoperit Istanbulul.

Despre cheltuieli: întrucât a fost proiect Erasmus am achitat doar biletele pentru avion, totuși acești bani se rambursează și deja bani pentru zilele care am stat în afara proiectului. Datorită acestui schimb de experiență am avut parte de o vacanță minunată, pentru că Erasmus oferă posibilitatea să călătorești 3 zile după proiect”, povestește Alexandrina Vrînceanu.

„Am fost la mare în orașul Balcik din Bulgaria, dar am mers acolo nu doar pentru a mă odihni, dar și pentru a participa la un concurs internațional. La deschiderea concursului eu am prezentat Republica Moldova cu cântecul lui Dan Spătaru „Chitara mea”, unde am am obținut premiul „Laureat de gradul 2”.

Balcik este un orășel micuț, dar foarte ospitalier. Aici vine multă lume din România și din alte țări. Este un loc foarte simbolic pentru români. La începutul secolului al XX-lea aici era reședința de vară a Reginei României, Maria.

Eu am locuit nu departe de castel, în hotelul Ahilea. Hotelul este foarte comod, all-inclusive. Pentru 10 zile eu am achitat 265 de euro (inclusiv cheltuieli pentru drum și asigurare medicală). Recomand fiecărui student şi om să viziteze orășelul acesta pentru că el este unic în felul lui”, susține Vladimir Coitsan.

 

Preluat de la: zugo.md