1530803695295.jpg

Este perioada în care fiecare visăm la călătorii și vacanțe frumoase. Momentele de relaxare sunt numai bune pentru a uita de orele de lucru și de zilele de rutină. Așadar, vom avea grijă ca vacanțele noastre să fie bine organizate și de neuitat, iar cărțile ar fi cele care ne-ar colora frumos aceste călătorii.

Pentru că mulți preferă să citească ceva în vacanță, iar alegerile trebuie făcute cu mare atenție, ZUGO a întrebat mai mulți moldoveni ce aleg să lectureze ei în călătoriile lor.

„Fiecare călătorie pentru mine înseamnă un prilej și un motiv în plus de a citi. Nu există călătorie fără lectură. De asta, ori îmi iau cu mine ceva ori caut prin librării ceva să citesc. Cartea care a fost cu mine în ultimele trei călătorii e cea a Tatianei Țîbuleac, „Vara în care mama a avut ochii verzi”.
Cartea asta te relaxează prin imaginile pe care ți le transmite. E adevărat, are un subiect delicat, care să se potrivească cu o vacanță însorită, dat fiind că sunt un om ce iubește echilibrul, țin să am mereu la mine această doză de lectură ce mă ține cu picioarele pe pământ”
, zice Dumitru Rău.

 

„ „Pe aripile vintului”, deoarece este un roman de dragoste care te ține cu sufletul la gură pe parcursul întregii lecturi. Este o frumoasă poveste de dragoste cu personaje complexe, care te fac să te simți în mijlocul evenimentelor și să trăiești emoțiile personajelor la fel de intens ca și ele. E perfectă pentru o vacanță în doi”, ne spune Mihailina Bîrcă.

 

„Recomand ultima carte pe care am citit-o. Este vorba de „Biblia negociatorului”, de Marian Rujoiu. Este ușor de parcurs, numai bună într-o vacanță, utilă prin conținutul ei pentru fiecare dintre noi. De altfel, informația poate fi pusă în aplicare din prima zi de vacanță dacă tot este timp de lectură. Sunt sigur că fiecare va avea cel puțin un sfat de urmat. Ceea ce va avea drept rezultat de al/o face mai bun/ă”, declară Dumitru Popa.

 

„În această vacanță citesc opera lui Orwell, pe care o consider oportună în contextul prin care trecem. Recomand „Ferma animalelor”, care este o carte fenomen pentru mine, pentru că redă situația social-politică actuală într-o maniera accesibilă pentru toți. De asemenea, cartea mea preferată este „Portretul lui Dorian Gray", scrisă de Oscar Wilde. Este o adevărată pasiune literară, care o redescopăr la fiecare recitire în timp ce savurez un cocktail.

Aceste cărți sunt sunt potrivite pentru o vacanță desăvârșită, întrucât ne provoacă la numeroase reflexii la care putem ajunge în timp ce avem ocazia de a ne odihni la mare sau oriunde preferăm”, a spus Cristina Leu.

 

„ „Pădurea norvegiană” de Haruki Murakami, eu consider că e numai bună de luat în vacanță, deoarece în ea este relatată experiența de viață a unui om, iar în vacanță ai destul timp liber pentru a medita și despre evenimentele din propia viață. Iar în contextul evenimentelor actuale din RM, aș recomanda, mai ales tinerilor care au dreptul de vot, să citească „Procesul de Frantz Kafka”, pentru a realiza care este adevărata stare a sistemului din RM”, a declarat Andrei Lungu

 

„ „Portretul lui Dorian Gray” este o mare operă de artă înfăptuită de renumitul scriitor, Oscar Wilde. O carte care trezește spiritul tânăr în fiecare dintre noi, indiferent de vârstă și, totodată, o carte care te motivează să nu o lași prăfuită pe raftul din cameră, dar s-o citești cu sufletul la gură, exact cum am făcut-o și eu. De aceea, recomand cu încredere “Portretul lui Dorian Gray”, cu siguranță va condimenta orice vacanță cu multă intrigă, interes și admirație”, a menționat Iulia Vrabie.

 

„O recomand cu încredere, deoarece, citind-o, începi să realizezi că, de fapt, toate stereotipurile impuse de societate/anturaj sunt menite doar să te țină în niște rame, desenate artificial, împiedicându-te să-ți iei zborul către propriile aspirații. Citatul preferat: „Лишь утратив всё до конца…, мы обретаем свободу”, a zis Vlad Bejereanu.

ZUGO a decis să întrebe și pe cei care sunt mereu în călătorii, câteva sfaturi despre cele mai bune cărți care trebuie luate într-o călătorie frumoasă.

„Eu citesc carți online, pentru că o carte normală pentru noi e surplus de loc în valiză și adaos la greutate. Deci eu recomand sa ai cu tine carțile preferate descărcate pe telefon, tableta, ca să nu ocupe loc în valiză. Nu pot să recomand o carte anumită pentru vacanțe, mie personal îmi place sa citesc romane, cred că și oricărei femei (dar romane bazate pe fapte reale). Nu prea reușesc în ultimul timp să citesc, din cauza graficul încărcat, dar am o listă întreagă de cărți care mă asteaptă descărcate”, a susținut Luminița Nimerenco pentru ZUGO.

ZUGO îți urează o vacanță reușită și lecturare plăcută! 

Preluat de la: zugo.md