spoiler2.jpg
O regulă nescrisă a internetului spune că ar trebui să ne abținem cel puțin 48 de ore de la comentarii și informații dintr-un nou film sau episod al serialului preferat, pentru a nu strica plăcerea vizionării pentru alții. Totuși mulți încalcă această regulă. Echipa #diez a întrebat mai mulți fani ai serialului Game of Thrones despre ce cred despre oamenii care fac spoilere.

Ana: „Spoilerele care apar înainte de serie uneori mă enervează și mă descurajează, fiindcă nu iubesc să știu din timp finalul unui episod. Cumva se pierde din farmec atunci când afli din timp ce va urma neavând posibilitatea singur să privești, mai ales când orice episod este bogat în momente imprevizibile și care conțin scene pline de acțiune și surprize. Deci, spoilerele nu au cel mai bun impact nu doar pentru Game of Thrones dar și pentru oricare alt film sau serial”

Nicolae: Sunt împotrivă la spoilere, dar e inevitabil cazul ăsta, pentru că fusul orar se diferă cu fiecare zonă a globului. Fanii care au dorință mare de a viziona cât mai rapid noul episod se trezesc mai dimineața să se uite la GoT, având cont pe HBO Go. În ziua în care apare noul episod și nu dorim să vedem spoilere înainte de timp, cel mai bine ar fi să deconectăm Internetul”

Egor: „Ce ele sunt ce nu. Oricine dacă nu dorește să vadă contenful mai devreme, poate să se rețină de utilizarea rețelelor sociale și altor site-uri de distracție”

Natalia: „O fac special pentru like-uri și să încurce lumea, plus ar trebui să spulbere plăcerea. Chiar dacă citesc și le urmăresc oricum îmi face plăcere când privesc episodul întreg (sezonul ăsta nu-mi prea place)”

Viorel: „Mi se par ok meme-urile, pentru că oricum le înțeleg doar cei care deja au văzut episodul. Dar să spoilerești în mod intenționat toate detaliile prin text mi se pare o mare nerușinare”

spoiler1

Mia: „Eu de aseară pînă azi dimineață, nu am intrat pe facebook și orice altă rețea. Am privit seria și după am deschis internetul! E unica metodă sigură, plus cred că fiecare e conștient că dacă deschide netul, e riscul mare să vadă spoilere”

Rodion: „Oamenii privesc serialul mult-așteptat. Ei vor să-și împărtășească emoțiile, nedumeririle, așteptările privind ultimul episod. Eu cred că până la ora 10:00 – 11:00 este suficient timp (în zi de odihnă) să privești un episod de 1 oră luând în considerare că el apare dis-de-dimineața. Peste 48 de ore deja scad emoțiile și necesitatea de a discuta aprins. E ca și cum ai privi un meci de fotbal în reluare și să-l discuți peste 3 zile – deja nu vor mai fi acele emoții”

Iana: „La momentul în care ai văzut episodul îl digeri cum vrei, dar în privat. Sunt mulți care nu sunt într-atât de nerd ca și tine, dar încă privesc serialul și vor să-l savureze ca și tine și pur și simplu vor să fie afectați de momentele de întorsătură ca și tine”

spoiler3

Valeria: „Mie îmi lasă impresia unor oameni care duc lipsă de atenție și cred că în acest fel o să fie inițiatori de conversații și o să capete o anumită ,,popularitate” pe rețele. Mă întreb adesea, ei chiar se așteaptă la un feedback pozitiv din partea noastră?! Mie îmi stârnesc mai mult interes discuțiile de după 48 ore, sau 24 chiar. Când putem analiza în detaliu episoadele, dezbate anumite aspecte. Niște poze necalitative și spoilere aruncate atât de patetic, mă dezgustă!”

Nicoleta: „Nici nu intru pe facebook până nu privesc seria pentru că știu că sunt un șir de indivizi care nu țin cont de intrigă. Pentru un asemenea serial a foarte importană intriga, la care eu țin foarte mult. Nu am privit nici o previziune legată de sezonul 8 anume pentru a pastra plăcerea care o pot primi de la acest serial. Cred ca cei care fac spoilere pur și simplu nu ii respectă pe ceilalți fani GOT. Răbdare și îngăduire le doresc!”

Valentina: „Meme-urile sunt ok. Mai mult îți stârnesc interesul. Și sentimentul ăla… amuș, amuș îl privesc! Amuș, amuș voi ști și eu, e de nedescris. Când stai cu sufletul la gură.  Însă chiar când de dimineață deschizi (ca la episodul trecut) și vezi fraza Arya l-a ucis pe NK e o nerușinare enormă”

spoiler4

*A spoiler is an element of a disseminated summary or description of any piece of fiction that reveals any plot elements which threaten to give away important details. Typically, the details of the conclusion of the plot, including the climax and ending, are especially regarded as spoiler material. It can also be used to refer to any piece of information regarding any part of a given media that a potential consumer was not intended to know beforehand.

Preluat de la: diez.md