collage-lalaplay.jpg
Au trecut printr-o selecție obiectivă, iar acum se bucură de șapte zile pline de activități interactive și ore de canto, în cadrul unei reședințe de vară, din satul Leordoaia, raionul Ungheni. Este vorba despre cei 130 de finaliști ai proiectului de incluziune socială, La La Play Voices, care au fost aleși din 400 de copii din toată Moldova.

Aflat la cea de-a II-a ediție, proiectul urmărește să descopere noi talente muzicale, copii curajoși și dornici de noi experiențe, vocile cărora trebuiesc auzite. Cu toate că muzica îi unește, fiecare copil are ceva ce îl face diferit și unic prin felul său, pe lângă muzică aceștia susțin că mai au o mulțime de pasiuni care le conturează personalitatea.

În acest sens, echipa #diez a intrebat 8 tineri curajoși și a aflat de la ei ce hobby-uri au și cât de mult timp le acordă:

victor vox

 

Victor Crihan, 15 ani

„Cu toate că de mic copil muzica era principala mea ocupație și îi acordam o deosebită atenție, găseam mereu timp să practic și sportul meu preferat, voleiul. Îmi place acest sport, pentru că e relaxant și presupune o muncă în echipă, care este necesară fiecăruia dintre noi. Nu-l practic într-un mod profesionist, joc volei de fiecare dată când ne strângem cu prietenii și cineva aduce mingea”, a spus Victor.

 

 

Valeria Ursu vox

 

Valeria Ursu, 11 ani

„Pe lângă muzică, sunt pasionată și de sport, jucăm volei cu prietenii, dar și fotbal câteodată. Nu jucăm profesionist, dar ne simțim bine în timp ce facem sport, deoarece ne distrăm și interacționăm mai bine între noi. O altă pasiune a mea o prezintă poezia, am momente când înșir pe foaie și versuri, majoritatea acestora fiind dedicate mamei și bunicii”, a relatat Valeria.

 

 

Edgar vox

 

Edgar Dușcov, 13 ani

„Am o pasiune pentru olărit, iar la Comrat este o școală unde acesta se predă, când doresc să realizez ceva mă duc acolo. Lucrând cu lutul și realizând diferite obiecte de care mă mândresc, reușesc să mă relaxez. De altfel, această ocupație este foarte interesantă și utilă pentru mine, căci sculpturile pe care le fac îmi creează o satisfacție nemaipomenită.  O sculptură care-mi place mult și pe care am realizat-o de curând, este o vază pentru flori de aproape un metru”, a spus Edgar.

 

 

 

 

Cristina vox

Cristina Andriescu, 10 ani

„Când nu am chef să cânt, prefer să desenez, și anume îmi plac peisajele din natură, dar și personajele din diferite desene animate. Odată l-am desenat pe Legolas, un elf din filmul meu preferat, „Stăpânul inelelor”, am citit și cartea. Putem spune că sunt o fană a acestui personaj și film, deoarece este interesant, iar personajul principal, Legolas, joacă un rol foarte bun și este un actor minunat”, a relatat Cristina.

 

Octavian vox

 

 

 

Octavian Ignatiuc, 13 ani

„Pe lângă muzică, joc și fotbal. Deseori, am participat la diverse concursuri raionale de fotbal, printre care la Copăceni, Sîngerei și alte raioane. În fotbal îmi place să fiu fie portar, fie atacant, îmi par cele mai comode funcții, să fii portar e ușor, iar postura de atacant îți oferă mai multă adrenalină. De altfel, zilnic cânt și la instrumentele mele muzicale, fluier și pian, chiar dacă sunt două intrumente diferite, le mânuiesc cu multă atenție și dăruire”, a menționat Octavian.
Ștefi vox

 

 

Ștefi Gurscaia, 10 ani

„În timpul liber dansez foarte mult, când ascult muzică se întâmplă că picioarele mele încep involuntar să se miște în ritmul cântecului. O altă ocupație care-mi place mult este aerobica, o practic mai rar, însă e la fel de importantă pentru mine, căci este un sport care relaxează, te face să meditezi și să te descarci de energia negativă”, a spus Ștefi.

 

 

 

Veaceslav vox

 

Veaceslav Chirilovschii, 13 ani

„Practic fotbalul de la vârsta de 6 ani. Am jucat și în Avangard, dar am lăsat și acum mă ocup cu muzica intensiv, având diferite funcții în echipă. De regulă, jucăm fotbal cu prietenii aproape în fiecare zi, este ocupația noastră de bază și nu ne putem imagina ieșirile fără ca să batem mingea în poartă”, a menționat Veaceslav.

 

Adriana Maristan vox

 

 

Adriana Maristan, 10 ani

„Îmi place să desenez natura, pentru că natura este foarte frumoasă în orice anotimp și merită toată atenția. Ultimul meu desen reprezintă un peisaj foarte frumos cu un cârd de cocostârci și mulți ghiocei pe câmpie. Îmi place și să citesc povești, iar poveștile mele preferate sunt „Păcală și Tândală”, „Alice în țara minunilor” și altele”, a mărturisit Adriana.

Preluat de la: diez.md