surorile-osoianu.jpg
Surorile Osoianu au avut un monent de excepție alături de Subcarpați la cel mai mare festival de muzică electronică din România, Electric Castle.

Acestea au ieșit în scenă și au interpretat câteva piese alături de renumita trupă din România, Subcarpați. Publicul a rămas entuziasmat de prestația surorilor Osoianu.

Surorile Osoianu, Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria Osoianu, recunoscute ca fiind „cinci voci gemene” care au promovat și continuie să promoveze valoarea, autenticitatea folclorului românesc atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele ei. Înca din perioada ocupației sovietice, surorile Osoianu au fost primele care au îndraznit să aducă pe scenă cântecele pascale și colindele, primele care au adus poporului acest tezaur național. Repertoriul Surorilor Osoianu include cântece de joc, colinde, cântece pascale, cântece de dragoste, balade și altele. Surorile Osoianu sunt în fruntea Studioului Folcloric “Iedera”, susținut de către Palatul Republican pentru Copii și Tineret “Arctico”. De asemenea, acestea sunt cunoscute ca fiind conducatoarele mai multor ansambluri folclorice de copii și tineret.

Subcarpați este un proiect muzical demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc. Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne.

Electric Castle este un festival de muzică din România, ce se desfășoară în fiecare an la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj. Festivalul îmbină genuri muzicale cum ar fi rock, reggae, hip hop, trap, muzică electronică sau indie cu tehnologia cu arta alternativă, arta stradală, cultura.

Electric Castle a fost nominalizat de 4 ori la European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival. În edițiile anterioare festivalul a avut pe scenă nume precum The Prodigy, Skrillex, Deadmau5, alt-J, Franz Ferdinand, Bring Me the Horizon, Fatboy Slim, Sigur Ros, Bastille, Rudimental, Thievery Corporation, Die Antwoord și mulți alții.

Urmăriți mai jos prestația Surorilor Osoianu, de la 1.00.24.

 

Preluat de la: diez.md