Vinurile grupului Purcari au fost distinse cu încă 6 medalii la unul dintre cele mai importante concursuri mondiale – Mondial du Rosé 2018 din Franța. La această competiție, brandul moldovenesc a obținut 5 medalii de aur și una de argint.

Vinăria Purcari și-a completat palmaresul cu 3 medalii (două de aur și una de argint), iar Vinăria Bostavan a obținut 3 medalii de aur.

Și de această dată vinurile Purcari și DOR au luat cele mai multe medalii de aur din Republica Moldova.

Vinurile premiate cu aur sunt

#Rosé de Purcari 2017 

#Cuvée de Purcari Brut Rosé 2016

iar argint i-a revenit vinului

#Vinohora Fetească Neagră & Montepulciano 2017.

Colecția vinurilor Bostavan a fost completată cu trei medalii de aur, pentru DOR Rosé Brut 2016 DOR Merlot Rosé 2016 și DOR Merlot & Saperavi 2016.

Săptămâna trecută, vinurile grupului au luat 9 medalii la cel mai grandios concurs internațional – Challenge International du Vin 2018 din patria vinurilor, Bordeaux, Franța. Vinăria Purcari și-a completat palmaresul cu 5 medalii (trei de aur și două de argint), Vinăria Bostavan a obținut 3 medalii (1 aur, 1argint și 1 bronz) iar Crama Ceptura a fost medaliată cu argint. Vinurile Purcari au fost cele mai medaliate din Moldova și România.

Mondial du Rosé 2018 este cel mai prestigios concurs din această filieră a vinurilor rosé. Creat în 2003, acesta se desfășoară în fiecare an la Cannes, în Franța. Pentru a corespunde standardelor de calitate, vinurile participante au fost degustate și analizate riguros de o echipă formată din aproximativ 70 de degustatori de 18 naționalități diferite.

În fiecare an participă în jur de 1300 de vinuri din peste 25 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

Despre Mondial du Rosé 2018

Mondial du Rosé 2018 este considerat cel mai important concurs de profil din lume. Acesta se desfășoară anual la Cannes, în Franța. Fondat în 2003, anul acesta, concursul a ajuns la cea de-a 15 ediție. Anual, experții și criticii de vin degustă un eșantion de peste 1300 de vinuri și peste 25 de țări din lume.

Despre grupul Purcari

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Moldova şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, totalizând circa 1.060 hectare de viţă de vie ȋn gestiune. Grupul este liderul segmentului premiumȋn Romania, cu o cotă de piață de 26% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Fondată ȋn 1827, Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016 și printre cele mai bine clasate în Vivino, o dovadă a devotamentului Purcari de a încânta consumatorii cu vinuri excelente la un preț bun.

Preluat de la: diez.md