ukraine.jpg
Ucraina și-a ales piesa cu care va evolua la Eurovision Song Contest 2023. Este vorba despre Heart of Steel înterpretată de trupa TVORCHI formată din prietenii Jefferey și Andri, care s-au cunoscut în timp ce studiau la Universitatea Națională de Medicină Ternopil din vestul Ucrainei în 2018.

Până acum, artiștii s-au bucurat de mult succes intern, cu patru albume și câteva single-uri de succes pe numele lor. Piesa câștigătoare se numește Heart of Steel și o puteți asculta mai jos.

Selecția piesei care va reprezenta Ucraina la Eurovision a avut loc ieri, 17 decembrie, într-un adăpost antibombă din Kiev, care a fost transformat într-un studio TV. De acolo, show-ul a fost transmis în direct.

Anul trecut, Ucraina a câștigat Eurovisionul cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.


Ucraina este prima țară care a confirmat piesa cu care va concura la Eurovision Song Contest 2023. Concursul se va desfășura în Regatul Unit. Decizia a fost confirmată de către EBU. Potrivit acestora, concursul nu va fi organizat în țara câștigătoare, Ucraina, din motive de siguranță și securitate.

Amintim că, în iunie, EBU a anunțat că examinează posibilitatea ca Regatul Unit, care s-a clasat pe locul al doilea la finalul competiției din 2022, să înlocuiască Ucraina, care a câștigat în acest an concursul Eurovision în calitate de gazdă a ediției din 2023.

În același timp, Ucraina a denunțat decizia prin care i-a fost retrasă calitatea de gazdă a următoarei ediții a acestei competiții muzicale din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Menționăm că artistul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimate de juriile naționale la Torino, însă trupa ucraineană Kalush Orchestra a câștigat în cele din urmă concursul din 2022 în urma voturilor primite din partea telespectatorilor, care i-au permis să se claseze pe primul loc cu un total de 631 de puncte.

De asemenea, subliniem că Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și de Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Preluat de la: diez.md