belarus-1.jpg
Candidata laeprezidențială din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, este în libertate și se află acum în Lituania, a declarat pe Twitter ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius.

În seara zilei de 10 august, a fost anunțată dispariția Svetlanei Tikhanovskaya, după o vizită la CEC din Belarus. Noaptea, s-a reușit reluarea legăturii cu Tikhanovskaya, dar locul unde se află nu a fost dezvăluit, scrie meduza.io.

După vizita la CEC, secretarul de presă Anna Krasulina a menționat: „Tikhanovskaya a spus că «a luat o decizie», după care a plecat.” Ce decizie a fost discutată, Krasulina nu a specificat.

Însoțitoarea candidatei la președinția din Belarus Svetlana Tikhanovskaya Maria Kolesnikova rămâne la Minsk, transmite Interfax cu referire la sediul Tikhanovskaya. „Maria este bine, suntem în legătură cu ea, este la Minsk și în libertate.”

Svetlana Tikhanovskaya, rivala lui Alexander Lukashenko la alegerile prezidențiale din Belarus, a fost scoasă din țară de către autorități. Olga Kovalkova, confidenta lui Tikhanovskaya, a declarat pentru Tut.by despre acest lucru.

Potrivit lui Kovalkova, plecarea lui Tikhanovskaya a permis eliberarea șefei ei de personal, Maria Moroz, care a fost reținută cu o zi înainte de alegeri.

„Svetlana nu a avut de ales. Este important ca ea să fie liberă și în viață. Au plecat cu Maria Moroz. Cu toate acestea, o parte din echipa Svetlanei continuă să fie ținută ostatică ”, a spus Kovalkova.

În dimineața zilei de 11 august, Tikhanovskaya a plecat în Lituania. Aceste informații au fost confirmate de Frontiera de Stat din Belarus.

Preluat de la: diez.md