ion-paladi.jpg
După succesul clipului Dorul Basarabiei, Interpretul de muzică populară Ion Paladi revine cu un nou videoclip – „România Mea Frumoasă”. Acesta va fi lansat pe 1 decembrie.

Clipul redă povestea de viață a unui scriitor român, persecutat de regimul comunist din România. Protagonistul este nevoit să emigreze în America, pentru a-și salva viața dar, rămâne doborât de dorul de casă, fapt care-l face să scrie și să publice o carte cu impact, întitulată „România mea frumoasă”. Scriitorul revine în România și lansează cartea cu ocazia centenarului – 100 de ani de la Marea Unire.

Filmările au durat mai mult de o săptămână în unele dintre cele mai frumoase locuri pitorești din Câmpul Lung Moldovenesc, Vatra Dornei, Tîpova, Chișinău și Londra. Rolul protagonistului este jucat de actorii Iurie Gologan și Emil Coșeru (Iași), iar in rol de iubită este actrița Dana Ciobanu. Regia videoclipului este semnată de Oleg Butnaru, scenariul fiind scris de Ina Butnaru.

Textul piesei „România mea frumoasă” este semnat de Mariana Honceru, aranjamentul
muzical de Corneliu Botgros, cu acompaniamentul Orchestrei „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de Maestrul Nicolae Botgros.

Preluat de la: diez.md