Starship-Mk1-Day.jpg
În timpul unui test de presiune al companiei SpaceX efectuat în seara zilei de 28 februarie la sediul din Boca Chica, Texas, prototipul modelului Starship SN1 explodează la doar câteva secunde de la lansare. Elon Musk, fondator, designer și director general al companiei, a reacționat cu umor la acest incident.


Starship SN1, nava a cărei testare a eșuat, este un model pentru Megarocket-ul Starship și Super Heavy planificat de SpaceX, un sistem masiv și reutilizabil de lansare verticală conceput pentru a acoperi misiuni în spațiu, către Lună, Marte și nu numai, menționează space.com.

SN1, care seamănă cu un stilou strălucitor din oțel inoxidabil, este primul dintr-o serie de articole de testare pe care SpaceX intenționează să le construiască și să le testeze în timp pentru a regla sistemele necesare pentru realizarea unei nave complet funcționale. Fondatorul a sugerat că multe dintre aceste prototipuri vor fi necesare pentru a perfecționa racheta Starship.

Musk a anunțat pentru prima dată planurile pentru sistemul de lansare a navei Starship a SpaceX în 2016. Compania a perfecționat designul în anii următori, devenind o navă spațială de 118 metri înălțime, care poate transporta până la 100 de persoane în spațiu.

Autoare: Andreea Dudulica

Preluat de la: diez.md