bns-3.jpg
Duminică dimineață, surse ruse și ucrainene au raportat mai multe atacuri cu rachete asupra Odesei, iar în unele regiuni ale orașului au izbucnit incendii.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul, menționând că forțele armate ruse au distrus o rafinărie de petrol în apropiere de Odesa și trei depozite de combustibil și lubrifianți, de unde a fost furnizat combustibil pentru armata ucraineană. Autoritățile ruse mai precizează că aeronavele rusești au lovit peste noapte 51 de ținte militare pe teritoriul Ucrainei.

În același timp, ofițerul comandamentului operațional „Sud” al Forțelor Armate ale Ucrainei Vladislav Nazarov a declarat că loviturile au fost efectuate asupra infrastructurii.

 

Potrivit datelor preliminare, nu au existat victime, informează primarului Odesei, Ghenadi Truhanov.

Un jurnalist al AFP a relatat de la fața locului că exploziile au fost auzite în portul Odesa în jurul orei 6 dimineața. La scurt timp, din zona industrială au fost vizibile fum și foc.

Premierul britanic Boris Johnson a cerut să se nu aștepte demararea acțiunilor active ale Rusiei pe coasta Odesei și să fie furnizate Ucrainei rachete antinavă.

Potrivit lui Johnson, rachetele antitanc britanice au fost deja folosite în apărarea Kievului, iar acest lucru a dat un rezultat considerabil, iar acum, din spusele sale, „este necesar să protejăm Odesa și să zădărnicim planurile lui Putin în sudul Ucrainei”.

Vedeți despre atacul mai multe detalii Rusiei în Ucraina în acest material.

Preluat de la: diez.md