230206102910-iyw-how-to-help-turkey-syria-earthquake-victims.jpg
Bilanțul deceselor în urma cutremurelor din 6 februarie a atins aproape 5 000 de persoane. În Turcia, numărul persoanelor care au murit din cauza acestor cutremure a crescut la 3 381, iar în Siria a depășit cifra de 1 500 de decese.

Orhan Tatar, un oficial turc de la Autoritatea de Management a Dezastrelor și Urgențelor (AFAD), spune că alți 20 426 de oameni au fost răniți și 5 775 de clădiri s-au prăbușit, transmite BBC.

Ultimele cifre aduc numărul total de morți în Turcia și Siria la 4 890. Este posibil ca acest număr să continue să crească.

În cea mai recentă actualizare, AFAD spune că 2 660 de persoane din 65 de țări au fost trimise pentru a ajuta la operațiuni de căutare și salvare pe teritoriul Turciei. Împreună cu salvatorii turci, 13 740 de persoane au fost deja repartizate să lucreze în zona dezastrului. Ei folosesc 629 de macarale și 360 de vehicule. Și Republica Moldova a trimis salvatori în Turcia, aceștia vor ajunge la locul dezastrului în dimineața zilei de 8 februarie.

AFAD mai spune că a fost înființat un pod aerian și au fost deja efectuate 146 de ieșiri de livrare a ajutoarelor. În total, au fost livrate 300 000 de pături și 41 504 de corturi de familie, împreună cu încălzitoare și seturi de bucătărie.


Sursă foto: CNN

Situația din nordul Siriei este și mai disperată. Granița țării rămâne strâns controlată, astfel nu există niciun efort internațional de salvare și puține mașini grele puse la dispoziția autorităților siriene.


Amintim că în dimineața zilei de 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea de cel puțin 7,8 grade pe scara Richter a lovit sudul Turciei și nordul Siriei. De asemenea, un al doilea cutremur cu magnitudinea 7,5 grade pe scara Richter a fost raportat pe 6 februarie la ora 13.24 la patru kilometri de orașul Ekinözü, epicentrul primului cutremur. În urma cutremurului, mii de persoane au decedat și au fost rănite, numărul jertfelor fiind în continuă creștere.

Preluat de la: diez.md