Tanara-Pianista-moldova1.jpg
Tânăra interpretă din Republica Moldova Elizaveta Coroli a câștigat Marele Premiu și diploma „Pentru artistism și inspirație” la cea de-a 15 ediție a Concursului internațional al tinerilor pianiști Frederik Chopin care s-a desfășurat în perioada 29 ianuarie – 5 februarie la Narva, Estonia.

Compatrioata noastră, care este elevă la Liceul muzical „Serghei Rahmaninov” din Chișinău, a evoluat în fața unui exigent juriu internațional în cel de-al treilea grup de tineri interpreți cu vârsta între 16 și 18 ani, având ca concurenți alți 29 de tineri pianiști din 15 țări. Este pentru prima oară când țara noastră a fost reprezentată la acest concurs muzical prestigios.


Sursă foto: Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

La concertul de gală tradițional al laureaților acestui festival, care a avut loc la 5 februarie în incinta Școlii de Balet și Muzică de la Tallinn, Elizaveta a încântat publicul cu o interpretare superbă și extrem de inspirată a Concertului nr.1 în mi minor pentru pian și orchestră op.11 de Frederik Chopin, acompaniată de Orchestra simfonică a or. Narva dirijată de Anatoli Șura. Printre spectatori au fost persoane oficiale, reprezentați ai corpului diplomatic și studenți.

Concursul internațional al tinerilor pianiști Frederik Chopin de la Narva se desfășoară o dată la doi ani, penultima ediție având loc în 2020, fiind amânat de două ori la rând din cauza pandemiei de COVID-19.

Preluat de la: diez.md