natalia-1.jpg

Natalia Barbu s-a clasat pe primul loc după votul juriului în Finala Națională Eurovision Song Contest 2024, urmată de Valeria Pasha.

UPDATE. Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024.

Votul publicului.

Votul juriului.

Vedeți prestația Nataliei Barbu mai jos. Ea a interpretat piesa In the middle.

Născută la Bălți, Natalia Barbu este o cântăreață rock și pop din Moldova. A reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007, clasându-se pe locul 10. Compune și interpretează, având succes datorită pieselor precum „Îngerul meu”, care s-a clasat pe prima poziție în Romanian Top 100 timp de 11 săptămâni.

În 2012, Natalia a început o colaborare cu Radu și Ana Sîrbu (Sianna), lansând piesele I Said It’s Sad și „Iubire cu aromă de cafea”.

Aici puteți vedea lista celor 11 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2024.

În acest material puteți vedea care sunt piesele care au intrat în concurs pentru a ne reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2024.

Amintim că la Eurovision Song Contest 2024, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășura pe 7 mai la Malmö, Suedia. Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Ucraina, Portugalia, Croația și Azerbaidjan.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În anul 2023, concursul s-a desfășurat în orașul Liverpool din Marea Britanie. Câștigătoarea Eurovision Song Contest 2023 a devenit interpreta din Suedia Loreen, cu piesa Tattoo.

Reprezentantul Republicii Moldova în ediția de anul trecut, Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18, cu piesa „Soarele și Luna”.

Republica Moldova a debutat la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Tinerii au reușit să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3, cu 374 de puncte, în anul 2017, când SunStroke Project cu piesa Hey, Mamma! a pătruns în inimile europenilor.

Preluat de la: diez.md