Untitled-design-7.jpg

De-a lungul anilor, Republica Moldova a fost reprezentată de diverse trupe, interpreți și interprete la concursul muzical Eurovision. Unii au reușit să ne aducă în topul clasamentului, iar alții nu au ajuns nici măcar în finală. Astfel, în acest articol vă prezentăm lista tuturor pieselor care au reprezentat țara noastră la Eurovision începând cu anul 2005 (an de debut pentru Moldova).

Menționăm că în 2024 Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision de către Natalia Barbu, cu piesa In the middle. Natalia merge pentru a doua oară la acest concurs din partea țării noastre. Ea ne-a reprezentat țara și în 2007 cu piesa Fight, clasându-se pe locul 10.

În urma audierilor live a celor 11 piese admise în finala Eurovision Moldova 2024, Natalia Barbu, cu piesa In the middle, a fost aleasă pentru a reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2024. Vedeți aici cum a votat juriul și publicul.

Aici puteți vedea lista celor 11 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2024.

Amintim că la Eurovision Song Contest 2024, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășura pe 7 mai la Malmö, Suedia.. Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Ucraina, Portugalia, Croația și Azerbaidjan.

Republica Moldova a debutat la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Tinerii au reușit să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3, cu 374 de puncte, în anul 2017, când SunStroke Project cu piesa Hey, Mamma! a pătruns în inimile europenilor.

Preluat de la: diez.md