toi700e_art.jpg

Cu ajutorul datelor de la Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) al NASA, oamenii de știință au identificat o planetă nouă de dimensiunea Pământului, numită „TOI 700 e”. Planeta deține 95 % din volumul planetei noastre și cel mai probabil suprafața acesteia este stâncoasă.

Potrivit informațiilor, anterior, oamenii de știință au descoperit și alte trei planete din acest sistem, numite „TOI 700 b”, „TOI 700 c” și „TOI 700 d”. Dintre acestea, planeta „d” gravitează într-o zonă locuibilă. Totuși, oamenii de știință au avut nevoie de un an suplimentar pentru a face observațiile necesare cu ajutorul datelor TESS pentru a descoperi planeta „TOI 700 e”.

„Acesta este unul dintre puținele sisteme cu planete multiple și mici, cu zone locuibile pe care le cunoaștem”, a spus Emily Gilbert, o reprezentată a Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA din California de Sud, care a și condus cercetarea. 

„Acest fapt face din sistemul «TOI 700» o perspectivă interesantă pentru continuarea vieții. Planeta «e» este cu aproximativ 10 % mai mică decât planeta «d», așa că sistemul arată și modul în care observațiile TESS ne ajută să găsim lumi din ce în ce mai mici”. Totul în contextul în care planetele (locuibile) care au fost descoperite până acum sunt de mărimi mult mai mari decât Pământul.

De asemenea, Gilbert a prezentat rezultatul echipei sale la cea de-a 241-a întâlnire a Societății Americane de Astronomie din Seattle. La fel, o lucrare despre noua planetă descoperită a fost acceptată și de publicația The Astrophysical Journal Letters.

Planetele identificate gravitează în sistemul ce deține steaua „TOI 700”, care este este o stea pitică și rece, situată la aproximativ 100 de ani de lumină distanță, în constelația sudică Dorado.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md