FotoJet-2021-07-07T115743.386.jpg
Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au prezintat ieri, 6 iulie, premiera videoclipul piesei „Purtata”, expresie a tradiției strămoșești păstrată prin timp și îmbrăcată într-o nouă haină.

Aranjamentul inedit pentru „Purtata” a fost descoperit publicului larg în cadrul proiectului Povestea Lupilor la trecerea dintre ani, iar admirația publicului și ecoul puternic au fost premisă pentru desfășurarea colaborării și noii manifestări.

„Purtata” este una dintre cele mai vechi piese românești, de la Căpâlna, dintr-un sătuc. La horele din sat, la un moment dat, se făcea pauză și ieșeau fetele nemăritate dansând acest dans și cântând melodia, iar tinerii le admirau și chiar însăilau ideea unei pețiri.

<!–

–> <!–

–>

Interpretarea inegalabilă a acestei piese de către surorile Osoianu, noul aranjament gândit de Alex Calancea și prezența voinică a Lupilor, s-au prins într-un tot întreg, combinația fiind completată de o poveste pe care o descoperiți în videoclip.

Evenimentul a inclus un recital din partea gazdelor, precum și anunțarea oficială a unui alt șir de evenimente de anvergură – Festivalul Lupilor 2021.

Preluat de la: diez.md