BeFunky-collage-24-scaled.jpg
Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de film din lume, cel de la Cannes, a revenit după un an de pauză din cauza pandemiei. Este o ediţie specială atât din această perspectivă, cât şi pentru alte câteva premiere. Pentru prima dată, juriul este format în majoritate din femei. Tot pentru prima dată este condus de un artist de culoare.

Ceremonia a început cu acordarea premiului Palme d’Or onorific actriței și regizoarei americane Jodie Foster. Avea doar 13 ani când a venit prima dată la Cannes, transmite Digi24.

„Mulțumesc! Vă mulţumesc mult tuturor! Este cu adevărat o mare onoare să fi fost aleasă să marchez acest moment unic din istoria festivalului. Au trecut 45 de ani de când filmul meu «Taxi Driver» a câștigat Palme d’Or și sunt atât de recunoscătoare acestui loc magic care mi-a lansat cariera. Ce seară frumoasă, după un an neobişnuit pentru omenire! Ne-am întors în această sală să ne umplem sufletele de cinema”, a declarat actrița.

Primul film care a rulat la festival, după un an de pauză, a fost „Annette”, un musical cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile unor îndrăgostiților prinși într-o relație de rău augur.

<!–

–> <!–

–>

În întreaga sa istorie, festivalul nu a fost organizat de cinci ori – în 1939, a fost anulat din cauza intrării Franţei în al Doilea Război Mondial (prima ediţie având loc după conflict, în 1946). În 1948 şi în 1950, nu a fost organizat din motive economice, în 1968 a fost întrerupt de revoltele din luna mai, iar în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

 digi24.ro

digi24.ro

digi24.ro

 

 

Preluat de la: diez.md