FotoJet-2021-07-07T133332.330.jpg
Deși este economistă cu acte în regulă, și-a ales un job în domeniul farmaceutic, muncă pe care o adoră din motiv că zilnic interacționează cu oameni din domeniul sănătății, de la care învață ceva util. Și totuși, de curând, inima ei a fost furată de o nouă activitate care nu este legată nici de economie, nici de farmaceutică, ci de patiserie. În continuare, o să vă relatăm povestea Marianei Moscaliuc, tânăra care adoră provocările și ieșirile din zona de confort.

Fiind dintr-o familie numeroasă, Mariana își amintește cu nostalgie despre copilăria ei care a fost una specială și memorabilă, povestindu-ne că ea era cea care gătea renumitul tort Medovik pentru zilele de duminică și pentru sărbătorile importante din familia lor. Mariana ne-a mărturisit că nu era un tort simplu, ci unul deosebit, pentru că ingredientele speciale nu erau decât recunoștința pentru tot ceea ce are: dragostea și liniștea din interiorul familiei.

„În mare parte, pasiunea mea pentru deserturi are o strânsă legătură cu amintirile frumoase din trecut. Astfel, am început să dezvolt această activitate cu mult entuziasm și cu dorința de a-mi descoperi abilitățile și limitele”, ne relatează tânăra.

<!–

–> <!–

–>

Așadar, de mai bine de un an, a început să-și dedice timpul liber activității de a crea curcubeu pe cerul gurii, adică de a face deserturi. Și tot mai mult se convinge că lucrurile îi reușesc pas cu pas doar dacă sunt efectuate cu răbdare, cu teorie, cu practică și cu multă dedicație, așa încât să iasă un rezultat ca la carte.

„Ingredientele de calitate și pasiunea sunt secretele unui desert bun”

„Ingredientele de calitate și pasiunea sunt secretele unui desert bun, deoarece renumitele noastre dulciuri, ca și vinul, au reușit să cucerească și alte state. Oamenii din țara noastră știu să deosebească și să aprecieze un desert cu adevărat bun”, menționează Mariana despre secretele din spatele unui desert.

Dacă îi pare complicată sau nu activitatea de patiser(ă), Mariana spune că procesul în sine îi aduce satisfacție și motivație, iar cea mai complicată parte a preparării unui desert este, de fapt, discuția cu clientul.

„Cea mai dificilă parte este etapa de percepere a clientului și a cerințelor acestuia, fiindcă îmi doresc să fie un rezultat pe măsura așteptărilor. Uneori, în timpul discuției cu clientul, deja îmi schițez imaginea desertului pe care urmează să-l gătesc. Iar ulterior, timpul petrecut în bucătărie îl percep ca pe o relaxare, mă încarcă și mă motivează mult satisfacția clientului atunci când vede produsul finit”, povestește protagonista noastră.

Mariana are în palmares circa 12 tipuri de deserturi pe care le prepară cel mai des, iar în topul preferințelor mereu rămâne renumitul desert francez macarons.

„Rețeta pentru macarons, la prima vedere, nu părea foarte complicată, însă țin minte și acum că prima porție pregătită fost o dezamăgire totală, dar acest fapt m-a impulsionat să evoluez și să creez un produs reușit. Prin urmare, am intrat repede în ritm. Acum reușesc să creez un produs bun, iar pe lista de așteptare mi-am pus și alte delicii cu care abia aștept să experimentez”, spune Mariana despre experiența ei de a găti anumite tipuri de deserturi.

„Îl cresc ca pe un copil mic”

„Am creat brandul Dolce Mary pe care îl dezvolt și îl cresc ca pe un copil mic. Mi-am schițat planuri grandioase de viitor, care cu siguranță vor fi o surpriză pentru oamenii mei dragi, însă la moment, savurez satisfacția, împlinirea și gusturile desăvârșite din minipatiseria mea”, conchide Mariana Moscaliuc, patisera care-și deschide larg inima visurilor sale.

Pentru a face cunoștință cu lucrările dulci ale Marianei sau pentru a face o comandă de la ea, vă îndemnăm să vizualizați pagina ei de Instagram.

Preluat de la: diez.md