Depositphotos_188658230_L.jpg
Ziua Internațională a Pastelor, sărbătorită luni 25 octombrie, este dedicată anul acesta pastelor „al dente”, preparate astfel încât să aibă o consistență mai tare la mestecare, relatează DPA, notează AGERPRES.

Italienii consumă anual, în medie, peste 23 de kilograme din acest produs, a explicat Unione Italiana Food de Ziua Internațională a Pastelor.

Comparativ, germanii mănâncă, în medie, aproximativ 8 kilograme, deși cantitatea a crescut la 9,5 kilograme în 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit asociației procesatorilor de cereale și a producătorilor de leguminoase bogate în amidon din Germania.

În ceea ce privește cele mai populare forme de paste, spaghetele sunt preferate la nivel mondial, conform Unione Italiana Food.

<!–

–> <!–

–>

Potrivit asociației, Germania este cea mai mare piață de export pentru producătorii italieni de paste. În 2020, cantitatea de paste exportată către Germania a crescut cu aproximativ 18 % comparativ cu anul precedent.

Asociaţia susține că exporturile de paste italiene au crescut constant de-a lungul anilor.

În 2020, în jur de 17 milioane de tone de paste au fost consumate în lume, cu un milion mai mult decât recordul anterior din 2019 și de două ori mai mult comparativ cu aproape 10 ani în urmă, potrivit Unione Italiana Food.

Cu toate acestea, vânzările în 2021 au scăzut cu 9,4 % comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.

Potrivit asociației de fermieri Coldiretti, în perioada pandemiei mulți italieni au revenit la prepararea pastelor acasă. Patru din zece familii au declarat că au început din nou să facă paste de casă în timpul perioadelor de lockdown, a constatat asociația în urma unui sondaj. Motivul oferit a fost, poate deloc surprinzător, faptul că oamenii au petrecut mai mult timp acasă.

Sursă foto: depositphotos.com

Preluat de la: diez.md