Lukașenko-1-scaled.jpg
În Belarus continuă protestele împotriva actualului regim, iar în timp ce sute de mii de oameni au ieșit în stradă, Lukașenko apare între-un video filmat dintr-un elicopter.

Acesta zbura deasupra Minskului și dădea indicații pilotului. La un moment dat, a comentat despre oamenii ieșiți la protest: „S-au împrăștiat ca niște șobolani”.

În video apare și un tânăr în uniformă de militar și echipat cu vestă antiglonț și cască. Conform NEXTA, acesta este fiul de 15 ani al președintelui.

Videoul poate fi urmărit mai jos.

Reamintim că, astăzi, 23 august, sute de mii de persoane au ieșit să proteste împotriva actualei guvernări din Balerus.

Totul a început pe 9 august, când în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.

În urma protestelor mai multe persoane au fost reținute de forțele de ordine, trei persoane au decedat. Unele persoane au fost declarate dispărute. Între timp, Lukașenko nu și-a arătat intenția de lăsa conducerea. Mai mult, acesta a declarat că: „Până mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi”.

Preluat de la: diez.md