help-app.png
A fost lansată aplicația mobilă “HelpApp” un instrument inovativ ce oferă utilizatorilor acces la serviciul de susținere emoțională și încurajare. Persoanele, care trec prin diferite crize ale vieții, oricare ar fi natura acestora, vor putea primi ajutor prin intermediul unui chat anonim și confidențial. Asistența este oferită de consilierii voluntari din cadrul Liniei Verde pentru Prevenirea Suicidului.

HelpApp te ajută să verifici cum te simți cu ajutorul unui test, dar și să discuți cu un specialist despre rezultatele acestuia, cât si despre orice te frământă.

Aplicația mai permite să lași un mesaj scris pentru consilieri la orice oră din zi sau noapte și să primești răspuns timp de 24 de ore.

Helpapp mai are câteva opțiuni interesante. De exemplu poți seta aplicația să-ți trimită în fiecare dimineață pe ecranul telefonului tău un mesaj pozitiv, care te va încuraja să celebrezi tot ce ai mai bun în tine. Tot aici gasești și harta cu servicii sociale și de dezvoltare personală selectate special pentru tine!

„HelpApp” poate fi utilă oricărui cetățean, în mod special adolescenților și tinerilor în următoarele situații:

# situații care cauzează stres,
# autoizolare, singurătate și suferință emoțională,
# gândurile suicidare sau tentativele de suicid; suferință din cauza pierderii cuiva drag prin suicid,
# nevoia de dezvoltare a capacității de rezistență la stres, a abilităților de comunicare, ridicarea nivelului de # respect de sine, a sentimentului de valoare și a imaginii de sine, la depășirea timidității, etc.,
# perioade de doliu și de pierdere a relațiilor afective,
# situații care pot pune în pericol siguranța fizică și emoțională a unei persoane,
# crizele carierei,
# orice alte probleme cu care creează disconfort emoțional și psihic.

Aplicația este disponibilă pe Google Play.

Preluat de la: Diez.md