4-4.png
După câteva luni de speculații, Firefox Quantum a fost lansat de Mozilla și pare să fie impresionant când vine vorba de performanța oferită utilizatorilor.

În urmă cu ceva timp, Mozilla a anunțat că va face valuri în industrie cu o reinventare a browserului. Invenția pe care o lăudau oficialii companiei la momentul respectiv purta numele de Firefox Quantum. În ierarhiva versiunilor tradiționale ale îndrăgitului browser, aceasta este versiunea 57 de Firefox.

Întregul efort de marketing referitor la Quantum gravitează în jurul vitezei de navigare. Aparent, noul browser ar trebui să fie de până la două ori mai rapid decât versiunile anterioare de Firefox. Acest salt în performanță a fost posibil datorită unui nou motor de randare CSS ce profită mai bine de procesoarele multi-core. În plus, majoritatea bug-urilor din versiunile anterioare ale browserului au fost eliminate și un nou mecanism va reuși să concentreze resursele sistemului pe tab-urile din primplan.

Cuvintele-cheie sunt „până la de două ori mai rapid”. În practică, diferențele semnificative le vei simți în funcție de site-urile pe care le vizitezi în mod uzual. Dacă acestea au fost actualizate recent, ai mari șanse ca saltul în performanță să fie semnificativ.

Tot la capitolul inovații introduse odată cu lansarea Firefox Quantum intră schimbări semnificative de interfață. Acum, lucrurile ar trebui să fie mult mai clare prin meniuri și toate butoanele ar trebui să arate mai bine pe panouri de rezoluție mare. Datorită faptului că Mozilla deține serviciul online Pocket, într-un tab nou, pe lângă recomandările generate automat din site-urile pe care le accesezi cel mai des, vei vedea recomandări de povești sau articole de la Pocket.

Noua versiune de Firefox este disponibilă gratuit pentru Linux, Mac și Windows. Este puțin probabil să influențeze obiceiurile de navigare pe internet al utilizatorilor de computer, dar reprezintă un efort ce nu trebuie neglijat. Ca referință, în piața globală de browsere, Chrome ocupă primul loc la această oră cu 59,8 procente, în timp ce Firefox are doar 13,1%.

Preluat de la: diez.md