1-8.png
Sistemul de recunoaștere facială Face ID de pe iPhone X a fost deja compromis, la nici două săptămâni de la lansarea oficială a noului vârf de gamă de la Apple, iar cel care a demonstrat vulnerabilitatea este un hacker din Vietnam.

Libertatea.ro scrie că Ngo Tuan Anh, vicepreședinte al companiei de securitate cibernetică Bkav, a făcut câteva demonstrații, iar metoda acestuia a funcționat de fiecare dată. Acesta a folosit o mască pe care a realizat-o din silicon și hârtie cu ajutorul unei imprimante 3D. iPhone-ul și masca trebuie plasate în anumite unghiuri specifice, iar masca trebuie să fie bine realizată, proces care durează până la 9 ore.

Pe de altă parte, nu e greu de imaginat că un hoț își poate urmări victima, îi poate face câteva fotografii și apoi îi subtilizează noul iPhone X. Mai mult, dacă dispozitivul se poate debloca așa ușor e simplu să încarci contul victimei cu tot felul de cheltuieli.

1

2

3

4

Apple: există doar o șansă la un milion

Apple a refuzat să comenteze situația și a îndrumat jurnaliștii către o pagină de internet care detaliază modul de folosire al Face ID. Aceasta menționează că există o șansă de unu la un milion ca cineva să poată debloca terminalul, spre deosebire de una la 50.000, cum era în cazul senzorului de amprentă. Concomitent, pe pagină se mai menționează că sistemul Face ID oferă doar cinci tentative de logare, după care necesită passcode.

Preluat de la: diez.md