canada-sua.jpg
Carlos Osorio de la Reuters a comentat atitudinea autorităților americane și canadiene pe timpul pandemiei de COVI-19 pe un exemplu video. Este vorba de două bărci care transportau turiști din Canada și SUA înspre Cascada Niagara, situată la hotarele acestor două state.  El roagă să facem diferența dintre barca turistică americană Maid Of The Mist care a fost ocupată cu pasageri în proporție de 50 % în conformitate cu regulile statului New York, pe fondul pandemiei COVID-19, cu nava canadiană în care erau doar șase pasageri, în conformitate cu regulile orașului Ontario.

La bordul Maid of the Mist VII, pasagerii în vestă albastră par să umple etajul superior în timp ce se deplasează spre Cascada Niagara. În imaginea de mai jos vedem și nava canadiană care este aproape gol, acolo pasagerii stau în pereche lângă balustradă, scrie cbc.ca.

Carlos Osorio/Reuters

Imaginile cu aceste bărci care una de alta au trezit discuții pe rețelele sociale, mulți utilizatori sugerând ideea abordării diferite și (i)responsabile ale acestor două state în contextul pandemiei cu COVID-19.

cbc.ca

„Este un contrast”, spune vicepreședintele Hornblower Niagara Cruises, Mory DiMaurizio. Mai adaugă că: „Când te uiți la ce se întâmplă în Ontario sau Canada, se simte în mod clar o diferență de abordare. Acest lucru este evident în ceea ce privește numărul de infecții, tratări și decese raportate la numărul de populație din cele două țări.”

La ziua de 23 iulie, în SUA erau înregistrate peste două milioane de cazuri active, un milion 970 de mii de pacienți tratați și circa 150 de mii de decese la 325 de milioane de oameni.

În Canada, numărul cazurilor active este de peste 5 000, iar numărul pacienților tratați ajunge aproape la o sută de mii și sunt înregistrate circa nouă mii de decese la 35 de milioane de oameni.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU

Preluat de la: diez.md