ted.jpg
Christopher Soghoian cercetează și expune instrumentele de supraveghere de înaltă tehnologie, folosite de guverne ca să-și spioneze propriii cetățeni. El poate fi numit un campion în drepturile digitale de confidențialitate. De asemenea, el este și un speaker pentru TED Talk, iar unul dintre discursurile sale sună astfel: „Scurtă istorie a interceptărilor telefonice — și cum le putem evita”.

Un discurs în care el explică cine vă ascultă convorbirile telefonice. Când folosiți un telefon fix, poate fi oricine, spune militantul pentru intimitate Christopher Soghoian, pentru că programele de interceptare sunt încorporate în sistemele telefonice, pentru a permite guvernelor să asculte convorbirile.

Dar apelurile pot fi ascultate și de serviciile secrete ale altei țări… sau de un răufăcător. Soghoian spune că acesta este motivul pentru care companiile din domeniul dezvoltării de tehnologii refuză să dea curs solicitării guvernelor de a încorpora aceste programe de interceptare în telefoanele mobile și noile sisteme de mesagerie. Aflați cum se lucrează pentru ca apelurile și mesajele dvs. să rămână private.

 

Preluat de la: Diez.md