Screen-Shot-2022-12-26-at-10.06.39.jpg

În perioada 17-18 decembrie 2022, Clubul Tinerilor Makeri a organizat trei makeathon-uri locale în cele trei locații ale proiectului: Bălți, Chișinău și Cahul. Tematica evenimentelor organizate a fost „Automatizarea proceselor din viața cotidiană”.

În total, în cadrul evenimentelor au fost implicați 45 de tineri makeri din școlile profesionale și colegiile din țară.

Astfel, pe parcursul a două zile tinerii au generat idei, soluții, iar la final au prezentat prototipurile elaborate, utilizând tehnologiile disponibile în club: modelarea 3D, tăierea laser, imprimarea 3D, programarea plăcuțelor Arduino, electronică, frezarea CNC.

La makeathon-ul local din Chișinău au participat patru echipe formate din câte 4-5 tineri makeri. 

În baza jurizării, proiectul câștigător a fost desemnat dispozitivul automat pentru alimentarea animalelor domestice. Următoarele locuri de frunte au fost ocupate de dispozitivul automat pentru sortarea piulițelor după dimensiuni, parktronic pentru garaj și robotul aspirator.

Vă invităm să vizionați materialul video realizat în cadrul Clubul Tinerilor Makeri Chișinău și să vă bucurați și voi de succesele tinerilor makeri, care utilizează tehnologiile pentru prototipare și automatizări.

Fii cu ochii pe Clubul Tinerilor Makeri pentru a cunoaște tineri talentați și proiecte inovative, iar dacă înveți la o școală profesională sau la un colegiu te poți alătura Clubului!

AICI te poți înscrie la unul dintre cursurile Clubul Tinerilor Makeri, până la data de 12 ianuarie 2023.

Mai multe detalii poți afla AICI.

Preluat de la: diez.md