fotografia-principala.jpg
Elevii Liceului Teoretic Republican „Aristotel” care vin din suburbii sau din afara orașului au posibilitatea să fie cazați în căminul instituției. Acesta se află în aripa stângă a liceului, elevilor fiindu-le foarte ușor să ajungă la ore. Iată tot ce ar trebui să cunoști dacă ți-ai dori să devii elev(ă) în cadrul liceului și să fii cazat(ă) acolo.

# Care este taxa pe care o plătește un elev pentru un an de studii

Surprinzător, dar căminul Liceului Teoretic Republican „Aristotel” este absolut gratuit, fiind achitată doar o sumă simbolică (200 de lei) la sfârșitul anului pentru reparație. În rest, toate serviciile și cheltuielile sunt asigurate de instituție.

# Câte persoane locuiesc într-o cameră și care sunt condițiile

O cameră tradițională este predestinată pentru trei persoane. Astfel, camera este împărțită în trei compartimente.

1. Coridorul, unde se află un dulap mare pentru haine, o noptieră comună și o oglindă.


Intrarea în cameră

2. Zona pentru paturi și lucru, în aceasta fiind: trei paturi, trei dulapuri cu rafturi, două mese și două scaune.


Zona pentru paturi și lucru

Zona pentru paturi și lucru

3. Fiecare cameră are o baie cu cabină de duș, WC, lavoar și comodă pentru lucruri personale.


Camera de baie

# Cum se alimentează elevii care locuiesc în cămin

Din păcate, în cămin nu există o bucătărie în care elevii să poată găti, însă există cantina liceului de unde elevii pot cumpăra mâncare. De asemenea, fiecare etaj dispune de câte un cuptor cu microundă, câte două frigidere și câte un ceainic electric.

# Despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii cazați

La fel ca în toate căminele, în căminul LTRA există anumite reguli pe care liceenii trebuie să le respecte. Unele dintre ele sunt:
# intrarea până la ora 21.30 pe poarta liceului, după care aceasta este încuiată;
# intrarea în camere până la ora 22.45, la 0.0 fiind ora la care toți trebuie să stingă lumina;
# păstrarea curățeniei în cameră și efectuarea unei curățenii generale o dată pe săptămână.

# Despre igiena hainelor și a albiturilor pentru pat

În subsol, sunt două mașini de spălat pe care elevii le pot folosi contra plată (plata este stabilită conform regimului la care este programată mașina), iar la balcoanele de la etajele patru și cinci există sfoară, unde aceștia pot usca hainele.

În același timp, o dată la două săptămâni sunt strânse albiturile elevilor care le folosesc pe cele ale instituției, pentru a fi schimbate. Elevii care doresc să-și aducă propriile cearșafuri sunt bineveniți, doar că, în acest caz, curățarea lor este responsabilitatea elevului.

Elevii care locuiesc în cămin sunt foarte mulțumiți. În primul rând, deoarece condițiile sunt pe măsură, iar, mai apoi, fiindcă au marele noroc să locuiască exact în liceu. Deci, în fiecare dimineață nu trebuie să meargă prin ambuteiajele din oraș.

În această ordine de idei, v-am prezentat mai sus cele mai importante lucruri pe care, poate, ați fi vrut să le cunoașteți înainte să aplicați la liceu. Căminul LTRA are ușile deschise pentru elevi responsabili, sârguincioși și gata pentru noi experiențe.

Autoare: Selinia Cojocaru

Preluat de la: diez.md