1534517143018.png

Ion Lazarenco este moldoveanul care a reușit una dintre cele mai mărețe performanțe din lume. Bărbatul de 39 de ani a străbătut cele 7 strâmtori ale lumii înotând, devenind astfel a opta persoană din lume, a doua din Irlanda și prima din Moldova, care se poate mândri cu această realizare.

Astăzi a fost lansat filmul care vorbește despre curajul, bărbăția și munca de ani de zile. În imaginile video, Ion, care este stabilit cu traiul în orașul Bray din Irlanda, vorbește despre cât de mult s-a antrenat pentru această provocare pe care a înfruntat-o cu brio.

Conaționalul spune că totul a început în apele Nistrului, acolo unde obișnuia să participe la diferite maratoane, alături de alți înflăcărați ai acestui tip de sport. Dar, odată stabilit în Irlanda, Ion a practicat cu regularitate înotul pentru a se antrena și pentru a deveni mai bun.

În 2014, el a parcurs Gibraltarul (14 km) și Canalul Mânecii (34 km), în 2015 – Canalul de Nord (34 km), în 2016 – Canalul Catalina (34 km) și Canalul Molokai (44 km), în 2017 – Canalul Tsugaru (20 km), iar zilele trecute a cucerit și Strâmtoarea Cook, care se întinde pe 26 km. 

Moldoveanul a riscat să fie atacat de rechini, a fost înțepat de meduze și nici nu își amintește cum a ajuns pe celălalt mal. Cert este că acum Ion Lazarenco ne-a dus faima pe întregul glob, iar scopul realizărilor sale este de a ajuta copiii nevoiași din țara noastră, dar și promovarea Moldovei pe arena internațională. Astăzi, moldoveanul a ținut un discurs în cadrul Congresului Diasporei, fiind aplaudat de zeci de oameni.

Ion Lazarenco a fost propus spre înaintare pentru Premiul Nobel pentru Pace 2019, grație realizărilor sale, care ar putea motiva milioane de oameni.

Preluat de la: zugo.md