diez-share-facebook.png
Aplicația TROLLESS, câștigătoare a ediției din 2016 a Hackathonului de media „Puterea a cincea”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, a fost dezvoltată pe o nouă platfomă – trolless.com – care își propune să întocmească profilul fiecărui trol depistat cu ajutorul aplicației.

TROLLES permite identificarea și izolarea surselor care au ca scop să manipuleze și să dezinformeze. Pe noua platformă trolless.com utilizatorii vor putea afla informații concrete despre profilele identificate ca troli: de la cine au furat identitatea, ce postări și comentarii au făcut pe internet, unde au dat like etc.

Victor Spînu, coautorul aplicației TROLLESS, crede că în acest mod vom putea obține mai multe informații despre trolii care activează în spațiul nostru virtual. „Platforma este un pas înainte în dezvoltarea proiectului (TROLLESS – n.n.) și oferă un mediu transparent și echidistant de analiză a profilelor marcate de aplicație ca troli”, a precizat Victor Spînu pentru Media-azi.md.

Deocamdată nu cunoaștem, din punct de vedere statistic, câți troli sunt activi în spațiul internetului moldovenesc, deoarece, potrivit lui Victor Spînu, „multe profile se activizează doar în anumite perioade, cum ar fi campaniile electorale, iar altele sunt active permanent”.

Preluat de la: diez.md