vanatoare-de-oua-Paste-activitati-copii-sarbatoare.jpg

Ziua de Paște este o sărbătoare de familie, fiind așteptată atât de copii, cât și de adulți. Pentru a o face și mai specială în ochii lor, noi îți propunem o listă cu cinci activități care o să le ocupe timpul. Jocurile pot fi realizate într-un grup de copii dacă v-ați adunat mai multe familii. La fel, părinții pot participa și ei, căci „de ce nu?”!

Organizați o vânătoare de ouă în curte sau în casă. Ascundeți ouă colorate sau ouă de ciocolată pe teritoriu, oferind copiilor indicii simple pentru a le găsi. La fel, puteți să creați o hartă cu comori, copii vor fi încântați de ea.

Ouăle deja vopsite de un adult pot fi oferite copiilor să le decoreze cu stickere, paiete, stofă sau alte materiale decorative. Scopul este să transforme aceste ouă în ceva unic și spectaculos.

Pentru cei mai mici, desenul cu degetele este o activitate distractivă și care poate ajuta la procesul de dezvoltare creativă a copilului. Veți avea nevoie de vopsea lavabilă (cea care se poate spăla fără a-și pierde calitățile) și hârtie. Apoi, permiteți copiilor să creeze imagini de primăvară sau de Paște folosind amprentele degetelor.

Încurajați copiii să citească sau să inventeze povești de Paște și să le împărtășească cu ceilalți. Copiii pot povesti istorii tradiționale despre iepuri, ouă colorate sau despre alte personaje și evenimente relevante sărbătorii.

Copilul trebuie să-și aleagă o tematică reprezentativă Paștelui și, cu ajutorul creioanelor colorate, să deseneze pe o foaie albă cât mai multe elemente reprezentative. În cazul în care sunt implicați mai mulți copii, puteți să utilizați un cronometru ca totul să fie și mai interesant.

În acest material găsești lista unor locuri de distracție în Chișinău, dar și în afară lui, unde poți să petreci timpul cu copiii pe timp de vară.

Preluat de la: diez.md