paris.jpg

Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism a numit orașul Paris, drept cea mai importantă destinație turistică din lume. Capitala Franței este urmată de Beijing (China) și Orlando (SUA). Experții presupun, însă, că până în 2032, Beijingul va depăși Parisul, scrie schengenvisainfo.com.

Principalul criteriu pentru realizarea topului a fost valoarea sectorului de călătorii și turism. Așadar, pentru Paris, acest sector a fost evaluat la aproximativ 36 de miliarde de dolari. Pentru Beijing – la 33 de miliarde de dolari, iar pentru Orlando – la 31 de miliarde de dolari.

Topul a fost urmat de Shanghai și Las Vegas, cu o valoare turistică de 30 de miliarde de dolari, respectiv 23 de miliarde de dolari.

„Orașele mari precum Londra, Paris și New York vor rămâne încă orașe influente, dar în următorii câțiva ani, Beijing, Shanghai și Macao vor urca pe lista celor mai importante orașe pentru călătorii. Turiștii vor avea întotdeauna orașe preferate în care să se întoarcă, dar pe măsură ce alte țări acordă prioritate sectorului de călătorii și turism, vom vedea din ce în ce mai multe destinații care vor concura cu orașele tradiționale preferate”, se arată într-un comunicat de presă.

Preluat de la: diez.md