artur-gurau.jpg
Odată cu apariția ChatGPT, dar și a altor unelte prin care utilizatorii obișnuiți de internet pot să testeze capacitățile inteligenței artificiale, autoritățile mai multor state încep să introducă reglementări asupra domeniului, astfel ca acesta să nu creeze daune. Moldova însă este cu mult în urma altor state în ce privește alinierea la normele internaționale în privința cercetării și implementării AI-ului.

Dumitru Slonovschi, expert în cercetare și director Magenta Consulting, este de părere că statul ar trebui să înceapă luarea de măsuri în această direcție, ca să nu se ajungă la consecințe grave. „La fel ca și în unul dintre filmele Terminator, noi mergem în direcția în care trebuie să fie anumite protocoale la nivel de Guvern, la nivel de țară, până unde poate ajunge inteligența artificială”, a declarat acesta în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Expertul mai este de părere că cercetarea domeniului AI și implementarea ulterioară a uneltelor din acest domeniu va ajuta la îmbunătățirea calității vieții în Moldova. „Asta cert va influența și corupția și rândurile și haosul cu documentele”, a adăugat Dumitru Slonovschi.

Podcastul „Mai Departe” este disponibil atât în versiune video pe YouTube, cât și în variantă audio pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music, Audible, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md