photo_2024-03-14_15-26-30.jpg

Proiectul European Heritage Hub lansează o schemă de granturi mici pentru a sprijini proiectele care protejează patrimoniul cultural în țările vecine ale Uniunii Europene (UE). Programul are drept scop încurajarea și împuternicirea părților interesate să devină protagoniști activi ai mișcării privind promovarea patrimoniului european.

Schema de granturi mici va oferi sprijin pentru proiectele care promovează patrimoniul cultural în conformitate cu obiectivele apelului:
# dezvoltarea capacității societății civile;
# consolidarea rolului-cheie al patrimoniului cultural pentru tripla transformare a societății, a economiei, a mediului verde, digital și social;
# construirea păcii, a stabilității, a reconcilierii, a dialogului intercultural și interreligios prin activități conduse de patrimoniu.

# Țările eligibile pentru programul de granturi sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia și Ucraina.
# Se așteaptă ca proiectele să contribuie la principiile celor cinci piloni ai Cadrului european de acțiune privind patrimoniul cultural și să reflecte configurația comună pentru activitățile legate de patrimoniu la nivel european, în primul rând în politicile și programele UE.
# Oportunitatea este destinată proiectelor conduse de organizații ale societății civile cu sediul în țările eligibile.

# proiecte mici – granturi cuprinse între 2 000 și 10 000 de euro;
# proiecte medii – granturi cuprinse între 10 000 și 30 000 de euro;
# proiecte mari – granturi cuprinse între 30 000 și 50 000 de euro.

Regulamentul integral al programului poate fi consultat în documentul atașat mai jos.

# Organizațiile interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 31 martie 2024.
# Cererea de înregistrare trebuie să fie însoțită de un formular de buget. Puteți utiliza acest șablon pentru structurarea cererii.
# Cererea poate fi depusă doar în limba engleză.
# Înainte de a completa formularul, trebuie să vă asigurați că proiectul propus este eligibil.
# Proiectul ar trebui să fie finalizat sau să se afle într-o stare avansată de lucru până pe 31 martie 2025, suficient pentru a furniza rezultate tangibile pentru raportare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md