cafea.jpeg

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în întreaga lume. Dar există o variantă în care este periculos să fie consumată. Campioana spaniolă la degustarea de cafea, Marisa Baqué, a dezvăluit, pentru publicația ABC, câteva reguli despre unul dintre cele mai consumate produse din Spania și din lume. 

„Nu înțeleg cum cafeaua prăjită de prea mult timp nu este interzisă. Nu doar că are zahăr, ci este zahăr ars. Zahărul nu adaugă nimic cafelei. Dacă pui o boabă de cafea prăjită în apă rece, poți să vezi faptul că îi dă doar culoare. Pentru că gustul este oribil”, a declarat Marisa Baqué. „Motivul pentru care cafeaua foarte prăjită este atât de consumată este faptul că multă vreme s-a spus că forma prăjită a cafelei trebuie să fie amară și neagră. Se mai spune că prăjirea a fost inventată când cafeaua era un articol de lux, pentru a-i da mai multă greutate și pentru a compensa costul materiei prime”, a adăugat Marisa Baqué.

„Idealul pentru o cafea perfectă este să respectați 3 lucruri: să cumperi boabe de cafea care au fost prăjite recent. E foarte important să te uiți la data de prăjire de pe ambalaj! Este menționată întotdeauna la cafeaua de specialitate. Cafeaua proaspăt prăjită este delicioasă! Dar aceasta este cea mai bună când s-a „așezat” puțin, la o săptămână sau 10 zile după prăjire. Consum-o în maximum șase luni (aș spune chiar și două luni). Un truc important este să o păstrezi foarte bine, chiar la congelator, căci astfel își menține uleiurile fără a se oxida. Da, într-un recipient bine închis, deoarece cafeaua prinde toate mirosurile”, te sfătuiește Marisa Baqué.

Sursă foto: ABC

Preluat de la: csid.ro