960903f0-c314-4866-a295-fb0442285833.jpg
După aproape trei luni de carantină, faimosul monument turistic parizian – Turnul Eiffel se redeschide astăzi cu speranța de a atrage măcar locuitorii regiunii Paris, în absența turiștilor care ajungeau la un număr de aproximativ șapte milioane de vizitatori pe an.

„Administratorii acestui simbol al Parisului, celebru la nivel mondial, nu au renunţat însă, în aceste trei luni, la iluminarea nocturnă a edificiului, al cărei punct culminant îl reprezintă «farul»: două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri. Circa 336 de proiectoare contribuie la spectacol, alături de 20 000 de becuri distribuite pe structură pentru a lumina edificiul timp de cinci minute la începutul fiecărei ore nocturne”, scrie AGERPRES.

Vizitatorii vor putea urca în turn începând cu ora 10.00 (ora 08.00 GMT).

„Iniţial, vor fi posibile doar vizitele pe scări, până la etajul al doilea. La începutul lunii iulie, dacă situaţia sanitară o va permite, ascensoarele ar putea fi redeschise până la etajul al doilea, însă nu şi cele mai mici, care transportă vizitatorii de la al doilea etaj în vârf”, informează TOUREIFFEL.PARIS.

Redeschiderea se va face sub auspiciile unor măsuri stricte de siguranţă, ce includ urmarea unor trasee marcate prin săgeţi, purtarea obligatorie a măştilor, limitarea numărului de vizitatori şi respectarea distanţei între persoane.

Preluat de la: diez.md