iPiccy-collage-40.jpg
Cubul pentru mesaje, din scuarul dedicat medicilor, a fost pictat de trei artiști din Moldova. Tinerii au ilustrat eroismul angajaților din domeniul medical în lupta contra virusului de tip nou.

La cub au lucrat trei artiști. E vorba despre Aliona Babachișvili, Dragoș Musteață și Alexei Luca. „Aici era planificat ca oamenii să lase mesaje frumoase, de susținere medicilor, dar cu părere de rău, trecătorii au început să scrie cuvinte necenzurate, urâte sau mesaje puțin relevante. Din acest motiv, am fost invitați să pictăm cubul”, spune Alexei.

Fiecare dintre tineri a venit cu propria idee, dar au lucrat toți împreună pentru a picta o dedicație pentru medici. În așa mod, s-a decis conturarea unui mesaj de susținere pentru cei din prima linie. „Sunt mai multe scene care reprezintă bătălia cu «covrigul». Îi zic așa pentru că nu-mi place denumirea lui”, menționează Alexei.

Deși sunt executate de diferiți artiști, desenele au elemente comune. Tinerii au muncit toată ziua pentru finalizarea lucrărilor. „A fost cam dificil, dar ne-am descurcat. Picturile sunt mai mult ilustrative, ca oamenii să nu fie nevoiți să se gândească mult la semnificație, ci s-o înțeleagă din prima”, zice artistul.

Amintim că pe 21 iunie, pe strada pietonală Eugen Doga a fost inaugurat un mic scuar dedicat medicilor. Proiectul reprezintă un cub înconjurat de emisfere, pe care pietonii sunt încurajați să scrie mesaje de mulțumire medicilor. Pe lângă acesta, în cadrul scuarului este amenajată și o mică expoziție cu lucrări realizate de elevi și studenți.

Preluat de la: diez.md