set-sj-v7Tujfxt9Zs-unsplash-e1717595802787.jpg

Centru educațional Star Education și Institutul Francez din România invită muzicienii să se înscrie în cadrul programului SESAME. Proiectul oferă posibilitatea pentru 10 trupe din țările eligibile să se înscrie la tabere de creație care se vor desfășura la București.

Programul are drept obiective principale:
# creșterea numărului de artiști și a circulației muzicale în Europa;
# sprijinul pentru dezvoltarea capacităților artiștilor independenți;
# sporirea cunoștințelor despre subiecte esențiale precum producția muzicală, drepturile de autor, distribuția online și turneele internaționale.

# Pentru programul SESAM sunt eligibile trupele care provin din următoarele țări: Franța, Bulgaria, România, Republica Moldova, Turcia, Ucraina și Georgia.
# Fiecare membru al trupei trebuie să aibă cel puțin 18 ani.
# Cel puțin un membru al fiecărei trupe trebuie să vorbească fluent limba engleză.
# În procesul de selecție, juriul va lua în considerare echilibrul de gen.

Pe parcursul fiecărei tabere, două trupe din țări diferite se vor întâlni și vor colabora pentru a compune piese, sub supravegherea unui producător muzical. Totodată, membrii formațiilor vor participa la câteva ateliere online. Activitățile se vor încheia cu un spectacol al celor două trupe într-un local din București.

În timpul fiecărei tabere, artiștii trebuie să compună cel puțin două piese noi.

Toate atelierele de lucru și informațiile privind participarea în cadrul proiectului vor fi livrate în limba engleză.

Costurile pentru călătoriile internaționale și cazarea vor fi asigurate de către organizatori. De asemenea, fiecare membru al trupei va primi câte 350 de euro. La fel, fiecare prestație live a artiștilor va fi remunerată cu un onorariu în valoare de 200 de euro (acest aspect este valabil doar pentru formațiile din care fac parte cel mult patru membri). În cazul în care o trupă are mai mult de patru membri, suma nu va depăși 800 de euro pentru întreaga formație.

Organizatorii îndeamnă participanții să se prezinte cu propriile instrumente muzicale pentru activitățile preconizate.

Inițial, toate formularele vor fi analizate de către un juriu internațional.

# 27 iunie – anunțarea rezultatelor finale;
# trupele selectate vor trece printr-un proces de matchmaking;
# 17 iulie – anunțul oficial despre formațiilor care au trecut de etapa menționată mai sus și care devin oficial parte a programului;
# septembrie 2024-februarie 2025 – desfășurarea propriu-zisă a taberelor.

La finalului proiectului, una dintre trupe va fi selectată pentru a evolua la Festivalul MMB Showcase.

Artiștii interesați de această oportunitate sunt invitați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 10 iunie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md