prisaca-e1717745456258.jpg

Moldova abundă în locuri pitorești care merită a fi vizitate, iar fiindcă o vacanță este mereu binevenită, am adunat în acest articol pensiunile și vilele din nordul țării, unde te vei putea reîncărca cu energie și emoții pozitive. Ca să-ți fie mai ușor să alegi opțiunea potrivită pentru tine, am inclus o scurtă descriere despre fiecare dintre ele, prețul cazării, datele de contact și locația.

Notă: pensiunile pun la dispoziția vizitatorilor locuri de cazare, o unitate de alimentație/un restaurant, zone de agrement și chiar trasee turistice, în timp ce vilele nu asigură mâncarea.

Prețurile indicate în articol sunt pentru o noapte și nu includ toate facilitățile enumerate. Pentru a concretiza costurile ar fi bine să sunați la numărul de telefon corespunzător.

Zăvoiul Nistrului Eco Village este locul perfect unde să-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns(ă) aici, te vei putea bucura de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune de băi în butoaie în stil japonez. Aceasta are 10 căsuțe și poate caza 40 de persoane.

Facilități: Wi Fi, piscină, saună, butoaie în stil japonez, teren de tenis și de fotbal, grătar, zonă pentru volei etc.
Prețul unei căsuțe în care pot fi cazate patru persoane este de 2 000 de lei.
Locație: Egoreni, Soroca
Număr de contact: +37360772209

Aici este pagina de Facebook a pensiunii, iar aici este contul său de Instagram.

Situată într-un loc pitoresc, pe malul râului Nistru, unitatea agroturistică din satul Lalova, raionul Rezina, „Hanul lui Hanganu” face parte din circuitul turistic emblematic al Republicii Moldova. Aceasta dispune de 24 de camere, două încăperi de tip bașcă și o fâneață – toate în stil rustic, cu elemente arhaice și decor tradițional.

Facilități: piscină, scuter acvatic, barcă, escursii ghidate, posibilitatea de a pescui, biciclete, Wi Fi, teren de joacă pentru copii, bucate tradiționale moldovenești, parcare etc.
Prețul unei camere variază între 800 și 2 500 de lei.
Locație: Lalova, Rezina
Număr de contact: +37369495999

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

La doar 100 de kilometri de capitală se află pensiunea „La bunica”, locul unde te poți întoarce în trecut savurând din delicii tradiționale, ascultând liniștea satului și dormind în căsuțe rustice ca pe vremuri. Pensiunea pune la dispoziția oaspeților patru case rurale.

Facilități: bucate tradiționale, terasă, Wi Fi, piscină, grătar, teren de joacă pentru copii etc.
Locație: strada Vânătorilor 7, Chișcăreni, Sângerei
Număr de contact: +37367396780

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea „Butoiaș” este amplasată într-o zonă liniștită a orașului Glodeni și îți oferă o atmosferă autentică moldovenească. Toate cele 10 camere ale pensiunii sunt decorate în așa fel încât să poți savura din plin spiritul decorului tradițional.

Facilități: terasă, bar, restaurant, Wi Fi, grătar, parcare, drumeții, karaoke, biciclete, posibilitatea de a pescui etc.
Prețul unei camere variază între 600 și 1 200 de lei.
Locație: strada Mihai Eminescu 21, Glodeni
Număr de contact: +37369322044

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

NistruM este un loc unic în sânul naturii, potrivit pentru a vă relaxa împreună cu familia sau prietenii. Pensiunea este situată în mijlocul celor mai pitorești peisaje a satului Molovata Veche, chiar pe malul Nistrului. Aceasta propune vizitatorilor 12 camere.

Facilități: restaurant, posibilitatea de a pescui, drumeții, Wi Fi, foișoare, plajă amenajată cu șezlonguri, terasă, grătar, leagăn etc.
Prețul unei camere duble este de 1 400 de lei.
Locație: Molovata Veche, Dubăsari
Număr de contact: +37360390400

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Agropensiunea Sălcioara.md este amplasată într-o zonă extrem de pitorească, unde te vei putea odihni pe măsură. Pensiunea dispune de 11 camere, care pot găzdui 22 de persoane.

Facilități: piscină, grătar, posibilitatea de a pescui, Wi Fi, foișoare etc.
Prețul unei camere duble este de 1 000 de lei.
Locație: Hlinaia Mică, Edineț
Număr de contact: +37379774040

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea din Holercani este o destinație populară pentru turiștii care doresc să se bucure de natură, relaxare și activități recreative. Aceasta propune vizitatorilor săi două blocuri hoteliere și patru căsuțe.

Facilități: sală pentru conferințe, sală pentru evenimente, foișoare, grătar, teren de fotbal și de volei, teren de joacă pentru copii, parcare, plajă amenajată cu șezlonguri etc.
Prețul unei camere în unul dintre cele două blocuri hoteliere este de 700 de lei, iar a unei camere în una dintre cele patru căsuțe variază între 1 300 și 1 500 de lei.
Locație: Holercani, Dubăsari
Număr de contact: +37368176717

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea turistică „Hai la Nea Ion” este o adevărată poveste la margine de pădure, despre flori și albini, despre gustul bucatelor pregătite de bunica și despre vinul bun moldovenesc. Aceasta propune vizitatorilor șase căsuțe.

Facilități: terapie prin zumzet de albine, biciclete, teren de joacă pentru copii, bucate tradiționale, excursii ghidate, drumeții, biciclete, ședințe de masaj etc.
Prețul unei căsuțe este de 450 de lei/persoană.
Locație: Țaul, Dondușeni
Număr de contact: +37379723379

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Muze.md este prima galerie rurală de artă din Moldova, amplasată în apropierea Mănăstirii Țâpova. Sloganul acesteia, „Exilează-te în adâncul istoriei și liniștii”, vine să sublinieze contextul în care se află pensiunea – aproape de multe vestigii istorice și înfundată într-o liniște de nedescris. Muze.md dispune de 14 camere și poate caza până la 42 de persoane.

Facilități: Wi Fi, drumeții, excursii, restaurant, foișoare, grătar, sală de conferințe etc.
Prețul unei camere duble este de 800 de lei.
Locație: strada Vasile Lupu 5, Țâpova, Lalova
Număr de contact: +37368642112

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

VILA Dorului este o pensiune localizată în Molovata Nouă, raionul Dubăsari, pe malul stâng al râului Nistru, adică într-o zonă cu adevărat pitorească. Aceasta dispune de 10 camere.

Facilități: Wi Fi, zonă pentru picnic, terasă, teren de joacă pentru copii, teren de tenis, posibilitatea de a pescui, bar, restaurant, hidrobiciclete, săli de conferințe, zonă spa, parcare etc.
Prețul unei camere duble este de 1 000 de lei în timpul săptămânii și de 1 200 în weekend.
Locație: Molovata Nouă, Dubăsari
Număr de contact: +37379003100

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

La Forest_chill_zone vei găsi armonie și liniște sufletească. Aici poți veni cu prietenii, colegii sau familia, important este să nu depășiți numărul de 18 persoane.

Facilități: terasă, zonă barbecue, piscină, baie siberiană, parcare, Wi Fi etc.
Prețul pentru 24 de ore începe de la 4 000 de lei.
Locație: Bălți
Număr de contact: +37379792135

Aici este pagina de Instagram a vilei.

La doar 5 km de orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți, se deschide o priveliște de poveste, chiar în inima naturii. Locația bine amenajată poartă denumirea „La Iepurași”.

Facilități: piscină, terasă, foișoare, bar, posibilitatea de a pescui, zonă pentru barbecue, drumeții, Wi Fi, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere duble este de 1 200 de lei.
Locație: Lunga, Florești
Număr de contact: +37379699555

Aici este pagina de Facebook a zonei de odihnă.

Orice zi trăită la Popas Regal, prin conexiunea puternică cu natura, se dovedeşte a fi o experienţă unică pentru turiști. Ajunși aici, aceștia trăiesc din plin varietatea obiceiurilor și tradițiilor zonei, deoarece pensiunea îmbină stilul tradițional specific locului cu facilități moderne. Locația dispune de șase-opt locuri de cazare.

Facilități: Wi Fi, piscină, grătar, bucate tradiționale la cerere, foișor, drumeții, biciclete, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere este de 1 300 de lei.
Locație: strada Tinereții 48, Cobani, Glodeni
Număr de contact: +37368999263

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea apicolă „La Prisacă” se află într-o zonă pitorească, fiind înconjurată de câmpii și dealuri. Acolo nu există case de locuit și nici gălăgie, doar zumzet de albine. Pe teritoriul complexului agro-turistic sunt câteva zeci de stupuri de albine, căsuțe apicole și un magazin apicol.

Facilități: posibilitatea de a practica api-aromaterapia, masterclassuri de extragere a mierii, posibilitatea de a degusta miere proaspăt extrasă, bucate tradiționale la cerere, tiroliană, terasă, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble este de 600 de lei.
Locație: Lalova, Rezina
Număr de contact: +37368500278

Aici este pagina de Facebook a complexului agro-turistic.

Casa Văratic este amplasată chiar lângă lac, ceea ce înseamnă multă liniște și aer curat. Aici veți avea posibilitatea de a vă detașa de toate gândurile și problemele cotidiene. Deși pe teritoriu sunt două căsuțe, momentan pot fi cazate persoane doar în una. Capacitatea acesteia este de șase persoane.

Facilități: grătar, parcare, Wi Fi, terasă, teren de joacă pentru copii, leagăn, drumeții, biciclete, posibilitatea de a pescui, caiace, canoe, bucate tradiționale la solicitare etc.
Prețul căsuței pentru o noapte este de 2 500 de lei, însă durata minimă de cazare este trei nopți.
Locație: Văratic, Râșcani
Număr de contact: +37369650851

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Casa Rustică este o gospodărie amenajată în stil național românesc al secolului XIX. Atmosfera acesteia îți va oferi posibilitatea de a simți farmecul acelor vremuri. Pe teritoriu cresc câteva animale domestice: capre, rațe, găini și iepuri. Capacitatea vilei este de cel mult cinci persoane.

Facilități: Wi Fi, grădină, terasă, parcare, drumeții, bucate tradiționale la solicitare, grătar, posibilitatea de a pescui etc.
Prețul pentru căsuță variază între 300 și 600 de lei/persoană.
Locație: Chișcăreni, Sângerei
Număr de contact: +37369166794

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Wow_shark_ este locația perfectă pentru persoanele care adoră adrenalina și doresc să încerce diferite activități care să le aducă emoții pozitive. Aici vei putea petrece o vacanță activă de neuitat, alături de cei dragi ție.

Facilități: terasă, foișor, parcare, ATV-uri, scutere acvatice, Wi Fi etc.
Prețul unei cabane pentru două persoane variază între 1 500 și 2 000 de lei.
Locație: Costești, Râșcani
Număr de contact: +37378020693

Aici este pagina de Instagram a vilei.

Alegria Village este un loc de vis pentru iubitorii de natură. Cele trei cabane de pe teritoriu, fiecare cu capacitatea de șase persoane, sunt situate pe malul unui lac pitoresc. Moderne și cu panorame superbe, sunt ideale pentru cei care caută liniștea și frumusețea naturii.

Facilități: foișoare, posibilitatea de a pescui, Wi Fi etc.
Prețul unei cabane este de 3 000 de lei.
Locație: sectorul Lupoaica, Orhei
Număr de contact: +37360667799

Aici este pagina de Facebook a vilei.

Prut Moldova îți va oferi oportunitatea de a uita de grijile zilnice și de a te reîncărca cu energie. Aici te vei putea recrea și bucura de liniște, nefiind nevoit(ă) să te grăbești undeva. Locația dispune de patru căsuțe cu capacitatea de patru persoane fiecare.

Facilități: terasă, grătar, parcare, Wi Fi, sală pentru evenimente, drumeții etc.
Prețul unei căsuțe este de 1 000 de lei.
Locație: Duruitoarea Veche, Râșcani
Număr de contact: +37369932513

Aici este pagina de Facebook a locației.

Stațiunea „Saharna – Țiglău” reprezintă o arie pitorească cu panorame peisagistice, care se deschid de la o înălțime de 100 de metri de la apele fluviului Nistru spre orizonturile în care se pierd urbe, sate, canioane, dealuri și vâlcele. Aceasta dispune de două căsuțe.

Facilități: zonă pentru picnic, grătar, drumeții, Wi Fi etc.
Prețul unei căsuțe variază între 1 200 și 1 400 de lei.
Locație: Saharna, Rezina
Număr de contact: +37369165199

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

În cazul în care cunoașteți și alte pensiuni sau vile din nordul țării, lăsați-ne un mesaj. Noi vom avea grijă să actualizăm lista.

Aici este lista pensiunilor și vilelor din centrul Moldovei.

Preluat de la: diez.md