muscatura-de-tantar-bicarbonat-de-sodiu.jpg

Pe timpul verii ne putem confrunta cu mâncărimi din mai multe motive, dar mușcătura de țânțar este una dintre cele mai întâlnite. Să recunoaștem, odată ce apare ne oferă disconfort și ne putem confrunta chiar cu probleme la nivelul pielii. Pentru a ameliora mâncărimea dată de mușcătura de țânțar, iată câteva remedii naturale, dar și un truc cu bicarbonat de sodiu.

Cel mai simplu este să aplici comprese reci, o pungă cu gheață sau orice are o temperatură redusă. Astfel reduci rapid disconfortul și mâncărimea produsă de mușcătura de țânțar.

Aloe vera oferă prospețime, iar aplicată direct pe piele poate ameliora iritațiile și poate îmbunătăți procesul de vindecare. Are proprietăți antiinflamatorii și este excelentă împotriva ciupiturilor de insecte, arsurilor solare sau altor forme de mâncărimi produse de căldură.

10 boli transmise de țânțari. Protejați-vă copiii, pot apărea complicații! Semnele la care să fiți atenți

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a crea o pastă și aplică acea compoziție pe zona care prezintă mâncărimi. Pentru că are efecte antiinflamatorii, acesta ar putea fi cel mai eficient remediu pentru reacțiile alergice, mușcătura de țânțar sau arsurile solare.

Oțetul de mere diluat cu apă și aplicat pe pielea care prezintă mâncărimi, cu ajutorul unei dischete demachiante, poate fi un remediu excelent care să amelioreze senzația de disconfort. Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene și ajută la reducerea inflamației produse de arsura solară, mușcătura de insecte sau chiar iritațiile produse de temperaturile crescute.

Vezi AICI mai multe remedii!

Mușcături țânțari – tratamente naturale și farmaceutice pentru înțepăturile de țânțari

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro