Când corpul spune NU
Cartea „Când corpul spune NU” este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice. Scris ca un exercițiu de claritate și compasiune, volumul este după chipul și asemănarea autorului său – Gabor Maté, înarmat cu multe cunoștințe și cu un suflet de aur.
Povestea fără sfârșit
„Povestea fără sfârșit” este un roman fantastic scris de Michael Ende, publicat pentru prima dată în 1979. A fost adaptat mai târziu pentru marile ecrane în mai multe filme. Este considerat una din capodoperele literaturii pentru copii.
Atomic Habits
„O carte extrem de practică și utilă. James Clear extrage informațiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel ca tu să poți realiza mai mult concentrându-te pe mai puține lucruri” – Mark Manson, autorul bestsellerului „Arta subtilă a nepăsării”.
Arta manipulării
„Atât de uluitor de sclipitoare, încât mă mir că nu a fost declarată ilegală” – Howard Marks, investitor și scriitor american.
Acolo unde cântă racii
„Un roman de o frumusețe tulburătoare” – The New York Times Book.
Biblioteca de la miezul nopții
„Matt Haig e unul dintre cei mai imaginativi scriitori ai epocii noastre. În acest roman, povestea emoționantă e plină de învățăminte despre cât de important este să apreciem viața pe care o avem” – The Independent.
Ugly Love – despre fața urâtă a iubirii
„Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit.”
Verity
„Aceasta nu este doar o carte, este o experiență viscerală” – B.B. Easton, autoare.
12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru
Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice, autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți – disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc. – și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există totuși un sens ce așteptă să fie căutat.
Prințul nemilos
„Firește că vreau să fiu ca ei. Sunt frumoși ca niște săbii făurite într-un foc divin. Vor trăi veșnic. Iar Cardan e chiar mai frumos decât ceilalți. Pe el îl urăsc cel mai mult. Îl urăsc atât de mult, încât uneori, când mă uit la el, abia mai pot să respir.”
Sapiens. Scurta istorie a omenirii
„Interesantă și provocatoare… Ne ajută să înțelegem de cât de puțin timp suntem pe acest pământ, de cât de puțin timp există lucruri ca agricultura sau știința și de ce este bine să nu le luăm ca pe ceva de la sine înțeles” – Barack Obama, ex-președinte SUA.
Secretele succesului
„Cea mai de succes carte motivațională din toate timpurile… Carnegie n-a fost, nicicând, mai actual”
– The Times.
Dopmania
„Dopamina este substanța chimică a dorinței, care cere întotdeauna mai mult: mai multe obiecte, mai multă stimulare și mai multe surprize. În căutarea acestor lucruri, nu se lasă intimidată de sentimente, teamă sau morală. Dopamina este sursa fiecărei nevoi imperative pe care o avem, acea fărâmă de biologie care-l determină pe omul de afaceri ambițios să sacrifice totul pe altarul succesului sau care o face pe soție fericită să riște liniștea căminului său de dragul emoției resimțite în prezența unui necunoscut. Pe scurt, este motivul pentru care pornim în căutare și reușim, descoperim și prosperăm.”
Will
Una dintre forțele cele mai dinamice din divertismentul contemporan, recunoscută la nivel global, își povestește viața într-o carte deopotrivă curajoasă și motivantă, care îi urmărește parcursul de învățare până în punctul alinierii perfecte a succesului exterior, al fericirii interioare și al conexiunii umane. „Will” spune povestea necenzurată a uneia dintre cele mai uimitoare evoluții în lumea muzicii și filmului.
UNFU*K Yourself. Eliberează-ți Mintea și trăiește-ți Viața
„Ce te împiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți? Majoritatea răspunsurilor la această întrebare s-ar referi la lucruri ca relațiile cu alți oameni, bani, slujbă sau circumstanțe nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicații nu are vreo importanță.”
Preluat de la: diez.md