scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) lansează cea de-a VI-a ediție a concursului de burse pentru elaborarea proiectelor de cercetare individuală în domeniul electoral. Competiția este destinată tinerilor cercetători preocupați de subiecte precum democrația, alegerile sau dreptul electoral. Studiile elaborate de tinerii cercetători vor fi publicate în culegerea CICDE, „5 proiecte de cercetare”.

Participanții urmează să conceptualizeze ideile într-un material cu tematică electorală și să elaboreze proiectele de cercetare în volum de 25-30 de pagini conform rigorilor CICDE. Tematicile vor fi propuse de către cercetători împreună cu coordonatorii lor.

În anul 2024, prioritate se oferă proiectelor de cercetare axate pe:
# practicile altor țări de armonizare a legislației electorale și celei conexe domeniului electoral cu legislația Uniunii Europene;
# aspecte de gen în alegeri.

CICDE încurajează tinerii să elaboreze studii de caz şi studii comparative care scot în evidenţă particularităţi, bune practici aplicate în statele membre ale Uniunii Europene sau în curs de aderare, care ar fi utile pentru Republica Moldova, dar și analize critice ale practicii și legislației electorale, inclusiv din perspectivă istorică.

# Sunt încurajați să participe la concurs cetățenii rezidenți ai Republicii Moldova.
# Tinerii cu vârsta de până la 35 de ani.
# Studenți la un program de masterat/doctorat în științe ale comunicării, administrare publică, drept, istorie, științe politice, relații
internaționale, pedagogie, instruire civică, jurnalism și alte domenii relevante.

# CV-ul, care trebuie să conțină maxim două pagini.
# Scrisoarea de motivare cu indicarea și argumentarea temei propuse pentru cercetare (maxim două pagini).
# Lista publicațiilor și participărilor la conferințe științifice, care să includă și link-uri active (maxim o pagină).
# Numele și datele de contact ale coordonatorului științific al proiectului de cercetare.
# Dosarele de participare la concurs trebuie expediate către CICDE în format electronic.
# Dosarele incomplete și/sau expediate după termenul-limită indicat în anunțul public privind lansarea concursului vor fi respinse.

În urma evaluării dosarelor, vor fi selectați cinci bursieri. Tinerii urmează să beneficieze de o bursă în valoare de 5 000 de lei brut. Proiectele de cercetare vor fi elaborate în perioada martie-octombrie 2024 și vor fi prezentate public în perioada noiembrie-decembrie 2024. 

Regulamentul integral al concursului poate fi accesat mai jos.

Dosarele de participare la concurs vor fi expediate în format electronic la adresele: [email protected] și [email protected] cu menţiunea „Concurs – CICDE Proiecte de Cercetare”. Termenul-limită pentru înscriere este 1 martie. Pentru întrebări suplimentare puteți contacta la numerele de telefon 079405373 sau 068818143.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md