Studenții din Republica Moldova sunt invitați să urmeze un program de masterat la Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management (ESFAM), cu sediul în orașul Sofia din Bulgaria. Tinerii au oportunitatea să obțină burse în valoare de 2 000 de euro pentru a-și continua studiile.

Pentru a urma un program de masterat în cadrul ESFAM, studenții trebuie:
# să fie absolvenți ai unui program de licență cu o durată de patru ani, echivalentul a 240 de credite ECTS (Sistemul european de transfer și acumulare de credite);
# să dețină un nivel de cunoaștere al limbii franceze de cel puțin B1.

Nivelul limbii franceze va fi evaluat în funcție de istoricul educațional descris în CV, de calitatea exprimării și în timpul interviului. Pentru tinerii care au un nivel scăzut există posibilitatea de a urma un curs de limbă franceză, precum și un program de autoinstruire în timpul studiilor la ESFAM.

Oportunitatea este destinată tuturor doritorilor și nu impune o limită de vârstă pentru participare. Apelul este deschis studenților, precum și profesioniștilor care își doresc să se orienteze spre un alt domeniu sau să-și îmbunătățească competențele. Studiile pentru obținerea unei diplome de masterat durează un an.

Bursa Wallonie Bruxelles International

Suma anuală: 2 000 de euro
Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să fie originari din următoarele țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.

Burse din partea Guvernului Republicii Bulgaria

Suma anuală: 2 000 de euro
Studenții care își doresc să obțină această bursă trebuie să fie cetățeni ai următoarelor țări: Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Serbia, Ucraina.

Pentru a beneficia de una dintre aceste burse, va trebui să specificați acest aspect în dosarul pentru depunerea candidaturii.

Calendarul admiterii:
# 1 martie – 31 mai 2024 – depunerea cererilor;
# iunie 2024 – realizarea interviului cu comisia de evaluare;
# sfârșitul lunii iunie 2024 – afișarea rezultatelor finale;
# iulie 2024 – înscrierea la ESFAM;
# 1 octombrie 2024 – începutul anului universitar.

Persoanele interesate sunt îndemnate să-și creeze un cont pe această platformă și să expedieze dosarul de admitere până pe 31 mai. Cererile expediate după termenul-limită vor fi examinate în funcție de numărul locurilor disponibile.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md