alex-bodea.jpg

Artista din România Alex Bodea își va prezenta lucrările la Chișinău. Vernisajul expoziției va avea loc în incinta galeriei de artă contemporană Lutnița vineri, 19 aprilie, la ora 19.00.

Întreaga practică artistică a lui Alex Bodea este construită în jurul unei puternice dorințe de a relata. În timp ce narațiunile pe care le construiește explorează o varietate enciclopedică de teme, ele provin din experiența ei ca femeie est-europeană care trăiește o viață preferențial nomadă în Europa. Fiecare proces de mutare și schimbare, fie de țară sau de locuință, a determinat-o să-și reevalueze și să-și reconstruiască sensul identității.

Subiectele pe care le abordează artista în povestirile ei vizuale sunt abundente, datorită călătoriilor constante și sentimentului de dislocare, cu teme generale, traductibile între culturi, cum ar fi: experiența migrației, homosexualitatea, chestionarea feminității și masculinității drept constructe culturale, inegalitatea recurentă în diferite locații geografice, sănătatea mentală și fizică, personaje marginale, modele non-patriarhale și conceptul de frumusețe neconvențională.

Expoziția va fi deschisă în perioada 19 prilie – 9 iunie 2024. Aici găsiți pagina de Instagram a artistei.

Preluat de la: diez.md