startup-unicorn-jpg.jpg

Tu crezi în unicorni? Nu vorbim despre mituri sau legende, ci despre acele start-upuri extraordinare care transformă industria și ajung să valoreze miliarde. Europa de Est și-a făcut deja simțită prezența în această competiție, având în portofoliu unicorni precum UiPath din România, Telerik din Bulgaria și Infobip din Croația.

Chișinăul, capitala Republicii Moldova, se consideră un mediu propice pentru dezvoltarea start-upurilor și a inițiativelor inovatoare. Aici găsim o comunitate antreprenorială în creștere, cu acces la resurse importante precum: acceleratoare și programe de educație antreprenorială, acces la primii bani și suportul partenerilor de dezvoltare a țării.

Dar sunt acestea suficiente pentru a crește un unicorn în Chișinău? Întrebarea respectivă va fi explorată în cadrul evenimentului Startup Grind Chișinău, organizat de Dreamups pe 20 aprilie, ora 17.00.

Oratori

# Alexandru Agatinei, CEO-ul How To Web – cu peste cinci ani de experiență la How To Web, Alexandru a susținut mii de fondatori și operatori pentru a dezvolta start-upuri mai bune, produse și echipe. Conduce inițiative precum How to Web Conference, comunitatea Launch pentru fondatori, HTW Institute și VC în CEE.

# Emil Chichioi, fondatorul și CEO-ul Bloomcoding, școală digitală de programare pentru copiii din regiunea CEE și SEE. Înainte de Bloomcoding, Emil a fondat și a condus mai multe organizații, contribuind semnificativ la dezvoltarea educației și abilităților non-formale a copiilor și tinerilor din Republica Moldova.

Subiecte abordate:

# prezența investitorilor și strategiilor de creștere a capitalului;
# experiența How To Web în sprijinirea fondatorilor de start-upuri;
# insights privind huburile de antreprenoriat din regiune;
# diferențele dintre dezvoltarea de produse și outsourcing-ul în industria tech;
# perspective și tendințe din Chișinău – hubul tehnologic emergent din Europa de Est.

Astfel, dacă ești fondator/fondatoare de start-up, antreprenor/antreprenoare, investitor/investitoare, profesionist(ă) din domeniul tehnologiei sau, pur și simplu, o persoană interesată de inovație și evoluția antreprenoriatului în Europa de Est, atunci acest eveniment este pentru tine. Rezervă-ți biletul aici.

Evenimentul Startup Grind Chișinău este posibil datorită eforturilor depuse de Acceleratorul de Inovație și Antreprenoriat „Dreamups”, beneficiind totodată de sprijinul generos al partenerilor Startup Moldova, Delucru.md și Chateau Vartely.

Preluat de la: diez.md