Depositphotos_268540772_S-920x612-1.jpg

Începând cu 1 martie, aplicația TikTok limitează timpul de vizionare a conținutului video la 60 de minute pentru persoanele sub 18 ani. Acest lucru este raportat de site-ul oficial al TikTok.

Așadar, pentru fiecare cont deținut de un utilizator sub 16 ani, va fi setată automat o limită de timp de ecran de până la 60 de minute pe zi. După acest timp, adolescenților li se va cere să introducă o parolă pentru a continua să vizualizeze conținutul. Utilizatorii cu vârsta sub 13 ani vor fi, de asemenea, limitați la o oră, iar un părinte sau un tutore trebuie să introducă o parolă de acces pentru a continua să vizualizeze conținutul.


Sursă foto: newsroom.tiktok.com

„Credem că experiențele digitale ar trebui să fie distractive și să joace un rol pozitiv în modul în care oamenii se exprimă, găsesc idei și comunică. Îmbunătățim instrumentul Screen Time adăugând mai multe opțiuni personalizabile, introducând noi setări implicite pentru conturile pentru adolescenți și extinzând asocierea familiei cu controale parentale suplimentare”, spune Cormac Keenan, șeful departamentului de încredere și siguranță TikTok.

Rețeaua de socializare introduce și noi funcții în secțiunea „Setări pentru familie”. Acest lucru permite părinților sau tutorilor să stabilească în mod independent o limită pentru adolescenți, precum și să stabilească limite de timp diferite în funcție de ziua săptămânii. TikTok va oferi, de asemenea, informații despre de câte ori a fost deschisă aplicația. În plus, părinții vor putea seta ora pentru primirea notificărilor din aplicație. Acum utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani nu primesc notificări începând cu ora 21.00, adolescenții cu vârsta între 16-17 ani de la ora 22.00.

Compania a mai anunțat că în curând vor fi disponibile pentru toți utilizatorii rețelei funcțiile de analiză a timpului de ecran și dezactivare a notificărilor. Reamintim că în 2023, TikTok este vizitat de peste 1 miliard de utilizatori activi pe lună.


Sursă foto: newsroom.tiktok.com

Preluat de la: diez.md