photo.jpg
În anul 2022, Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos au sărbătorit 30 de ani de relații diplomatice. Cu această ocazie, astăzi, 2 martie, a fost lansată expoziția de fotografie cu genericul „La celălalt capăt al continentului”.

Conform artiștilor, neerlandezii nu știu prea multe despre Moldova, iar moldovenii – despre Țările de Jos.

„Ne cunoaștem diferențele, dar s-ar putea să ne asemănăm mai mult decât credem”, menționează ei.

Astfel, fotograful din Moldova, Mikhail Kalarashan, și fotografa din Țările de Jos, Annelies Verhelst, au pornit în căutare. Fără așteptări și prejudecăți, ei au descoperit esența țării celuilalt.

Cei doi descriu țările lor ca fiind „mici și prinse între giganți de care depind într-o măsură mai mare sau mai mică”. Însă, potrivit lor, anume aceste caracteristici ne fac descurcăreți, isteți și buni comercianți.

„Pământul nostru e roditor și pune agricultura în capul mesei. Suntem pragmatici și ne place să privim adevărul în ochi cu un umor lipsit de veselie pe alocuri”, afirmă aceștia.

Lansarea expoziției s-a desfășurat în incinta centrului de excelență în producție digital-media „MEDIACOR”, iar pentru a admira lucrările artiștilor s-au adunat mai mulți moldoveni și olandezi.

Echipa #diez, de asemenea, a participat la eveniment, reușind să realizeze câteva fotografii pentru cei interesați.

Preluat de la: diez.md