banane-in-frigider-scaled.jpg

Bananele se numără printre cele mai sănătoase fructe, pentru că au un conținut mare de potasiu, acid folic și vitamine. De obicei, oamenii preferă să le păstreze la rece în speranța că nu se vor strica și le vor putea consuma pentru mai mult timp. Însă acest obicei nu este tocmai ok pentru banane. Iată și de ce, experții vin cu explicații clare! 

Știm cu toți că alimentele se strică mai repede la temperaturi ridicate, de aceea, multe persoane pun bananele în frigider, dorind să prevină procesul lor de coacere. Cu toate acestea, frigul nu este întotdeauna bun pentru aceste fructe, pentru că își vor pierde aroma, gustul și calitatea.

Pentru a-și păstra toate proprietățile, bananele trebuie depozitate în locuri corespunzătoare. De obicei, frigul dăunează țesutului celular al bananei, așa că va produce o enzimă care face coaja să devină maro sau chiar neagră, în unele cazuri.

Citește și: Fructul care asigură stare de bine, liniște și echilibru psihic! Mihaela Bilic: „Nu, nu îngrașă!”

Ideal este să păstrați bananele în bucătărie sau în cămară, unde nu sunt mari diferențe de temperatură. Temperatura optimă de păstrare a bananelor este de 13 grade Celsius. Pentru a le păstra prospețimea, le puteți pune în folie de aluminiu.

Pe de altă, experții susțin că aceste fructe pot să stea și la frigider, cu condiția să fie coapte și sigilate ermetic într-o pungă de plastic. Deși ajung să aibă coaja închisă la culoare, banana poate fi consumată fără probleme. Decolorarea este una externă și nu afectează deloc gustul fructelor.

Citește și: Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare! Efectele sunt uluitoare

Sursa foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro