val-de-imbolnaviri.jpg

Temperaturile atipice aglomerează camerele de gardă și unitățile de primiri urgente. Medicii atrag atenția că bolile virale și bacteriene aduc zilnic sute de bolnavi la urgență. Cei mai mulți români se confruntă cu boli digestive, mușcături de insecte sau cu toxiinfecții alimentare.

Oscilatiile de temperatura din aceasta perioada sunt un adevarat pericol pentru imunitatea organismului si atrag dupa sine probleme de sanatate. Trecerile bruste de la temperaturi ridicate la frig, ploaie si vreme mohorata dau peste cap functionarea organismului si afecteaza in special copiii, persoanele anemice, batranii si bolnavii cronici.

”Este o paletă largă, vorbim inclusiv de bolile infecțioase, bineînțeles care ar putea fi prevenite prin vaccinare și care nu au legătură cu sezonul. Rujeonal înseamnă de 5-6 luni o creștere importantă pentru camerele de gardă și cu o presiune care este în continuare în creștere. Într-adevăr, avem situații în care sunt toxiinfecții alimentare. Infecțiile virale de sezon rece au început să scadă, deci acolo lucrurile se așază, dacă vorbim de gripă, de virozele clasice.

Dacă vorbim de toxiinfecții alimentare, avem într-adevăr mușcături de căpușă și sunt în creștere și mă aștept în lunile care urmează să fie mai multe prezentări și dacă la ele adăugăm și rujeola înseamnă o presiune mare la camera de gardă, adică în jur de 200 de prezentări în 24 de ore și mă refer și la copii, și la adulți și e important de spus că un procent destul de mare, probabil 20%, au nevoie de internare, ceea ce înseamnă că ai nevoie de locuri în fiecare zi, că ai nevoie să faci externări și că nu e deloc simplu”, a explicat Adrian Marinescu, director Institutul Matei Balș.

Sursa foto: Shutterstock&arhiva CSID

Preluat de la: csid.ro