ETALPMET_MBR_SS24_DOFAMIN_1.jpg

Pe 29 și 30 martie, la Chișinău s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Moldovan Brands Runway (MBR). Cu tema Whispers of the Deep, evenimentul de modă din acest an a explorat oceanul ca o sursă de inspirație pentru designeri și o metaforă a fluidității, profunzimii și capacității industriei modei de a tăia respirația în materie de frumusețe.

În cadrul evenimentului 17 designeri și branduri din Moldova, Ucraina, România și Georgia, selectați de un juriu internațional pentru abordare inovatoare, și-au prezentat colecțiile de primăvară-vară 2024. Este vorba despre: OK KINO, Julia Allert, L. Storojuc, Valentina Vidrașcu, Șotropa, Sekana, Georgette, Ionel, EHO, Mallena, March Again, Tricon, Nicole Storm, Barbara Collection, Andra Handaric, Bahrim și collective runway Dofamin Concept Space.

Fiecare colecție a fost completată în mod unic de arta digitală captivantă a artistului francez Maotik, ceea ce a sporit interesul și curiozitatea persoanelor prezente la MBR. Expoziția digitală a inclus și lucrări captivante pe teme acvatice ale artiștilor Milkorva și Rus Khasanov, aducând adâncime și diversitate explorării artistice a evenimentului.

Moldovan Brands Runway 2024 a atras nu doar locuitori ai orașului Chișinău, ci și persoane din nordul, sudul țării și chiar din afara Republicii Moldova – Franța și Danemarca. În plus, a adunat împreună reprezentanți ai guvernului, bloggeri, stiliști și jurnaliști, mulți dintre ei fiind îmbrăcați corespunzător temei evenimentului, ceea ce a evidențiat individualitatea și gândirea creativă a comunității din Moldova.

Reiterăm că scopul MBR este de a celebra și de a valorifica potențialul modei autohtone, oferind în același timp un spațiu pentru colaborare și inovare în industria fashion. Acesta include prezentări de modă, expoziții și alte activități interactive legate de lumea fashion, creând un ecosistem de modă vibrant și dinamic în Republica Moldova.

Preluat de la: diez.md